Haagsche Kopjes - klantcase

Klantcase

Haagsche Kopjes

1

Salon

7

Medewerkers

300

Afspraken per maand

10

Minder no-shows

De Haagsche Kopjes is een bekende salon in Den Haag en sinds 1993 eigenlijk niet meer weg te denken uit de Haagsche vondelstraat. Wat leuk is, is dat de Haagsche Kopjes meer is dan alleen een kapperszaak, maar echt een creatieve ontmoetingsplek is, waar kunst muziek en het kappersvak samenkomen.

We werken ook bewust niet met personeel, maar met ondernemers. Dit zorgt in de salon voor de juiste dynamiek en zorgt ervoor dat we elkaar inspireren en van elkaar leren. We vonden het dan ook leuk, om niet voor een bestaande software partij te kiezen, maar jonge ondernemers die kans te geven.

Super gaaf om te zien hoe die jongens de eerste maanden bij ons in de salon hebben gezeten, om precies door te krijgen hoe het er van dag tot dag aan toe gaat en waar we tegenaan liepen. Ze namen ook de telefoon op in de salon, om te weten hoe je afspraken in plant en waren al snel niet meer weg te denken uit onze salon. Ik denk wel dat ze er al snel achter kwamen dat ze niet de makkelijkste salon hadden gekozen om hun business te beginnen haha.

Overstappen van papieren agenda..

Wij zijn eigenlijk nooit echt bezig geweest met digitalisatie. Onze agenda, klantenbestand en haarkleur receptenkaart, het was allemaal gewoon pen en papier werk. De hectiek van de telefoon, die non-stop gaat hoorde er ook gewoon bij voor je gevoel.

Alleen op een gegeven moment merk je dat de klantwensen veranderen en er behoefte is om digitaal te boeken. Daarnaast merk je ook dat de telefoon beantwoorden ten koste gaat van onze aandacht voor de klanten. Dus toen Aimy kwam, was het eigenlijk precies op het juiste moment om de stap te gaan nemen.

Het is nog steeds wel een dingetje voor ons als ondernemers, dat we het gevoel hebben dat we niet meer de volledige controle hebben over onze agenda. Wat voor ons wel heel fijn heeft gewerkt in die overgang, is dat we al onze wensen (en dat waren er veel hoor, met 7 zelfstandigen) gelijk met het team van Aimy konden bespreken. .

Zeker in onze hectische salon was dat belangrijk: goede service, waar we 24 uur per dag terecht konden voor vragen en dingen die niet goed gingen. Alles werd, en wordt nog steeds trouwens, echt super snel opgepakt en opgelost.

Tijd voor creativiteit!

Wij zijn allemaal creatievelingen bij de Haagsche Kopjes. Onze salon is tevens ook een kunstgalerie, die we beschikbaar stellen aan creatieve kunstenaars om hun werk te exposeren. We hebben ook allemaal gekozen voor het kappersvak vanwege het creatieve aspect. Als ondernemer merk je dat er de afgelopen jaren, zeker met al die regeltjes, steeds meer tijd gaat zitten in randzaken, waar je eigenlijk niet mee bezig wilt zijn.

Barbera Sterk

Bij ons was het vooral de telefoon die non-stop gaat (waar we natuurlijk blij om zijn, begrijp me niet verkeerd), die de doorslag gaf. Want die afleiding betekent elke keer dat één van de kappers weer even weg moet lopen van zijn of haar klant, die juist komt voor die persoonlijk aandacht.

Dat is ook de belangrijkste reden om met Aimy te gaan werken, zodat we meer tijd overhouden voor het allerleukste aan dit vak, de creativiteit.

– Barbera Sterk | Haagsche Kopjes

Aimy is de snelst groeiende salon software. Start gratis en ontdek zelf waarom.

Start gratis met Aimy
Ami kappers - meetaimy