D01 salons - klantcase

Klantcase

D01 Salon

1

Salon

2

Medewerkers

100

Afspraken per maand

10

Minder no-shows

Dennis rolde in 2006 het kappersvak in en bouwde in mum van tijd een wereld aan ervaring op. Hij werkte onder andere als haarstylist voor fotoshoots van gerenommeerde magazines, en gaf training over de hele wereld voor grote internationale cosmeticamerken, van Rio de Janeiro tot Taipei. Dat Dennis uiteindelijk zijn eigen salon opende, was totaal niet gepland, maar kwam eigenlijk toevallig tot stand.

De salon is begonnen als grap in de financiële crisis. Ik had een website als freelance stylist en werkte veel voor buitenlandse klanten. Omdat deze site er al was heb ik er een pagina over de salon aan toegevoegd. Uiteraard in het engels.

Dat bleek dus uitstekend en onderscheidend te werken. En ondanks dat sommige mensen het niet kunnen waarderen, werkt het voor ons perfect en opende ik D01 salons.

Boutique salon met een grote mond

We zijn een kleine salon en dat willen we graag zou houden. We genieten van de ruimte en tijd die we kunnen doorbrengen met een klant en geloven dat we hierdoor tot betere resultaten kunnen komen. We boeken meer tijd voor een klant dan de norm is Hierdoor kan kwaliteit en service bij ons op 1 staan.

We zijn hard gegroeid de afgelopen tijd. We zijn al tijden op zoek naar de balans tussen het zijn van een kleine boutique salon, maar toch een grootse eigen identiteit, qua uitstraling en qua communicatie middelen. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat wij, ook online, een eigen stijl en eigen ‘tone of voice’ houden. Wij houden van een tikje brutaal en lekker direct, waarbij een grap met klanten zeker moet kunnen.

De beste klantervaring begint online!

Ik heb bijna nooit nummers van bedrijven in mijn telefoon staan. Google is my bestie. Dus je wilt snel vinden wat je zoekt.

De nieuwe generatie klanten wil 24/7 kunnen boeken, annuleren of geüpdatet worden over de afspraken. Of informatie. Dat moet strak helder en duidelijk zijn. Simpel en effectief. Als je afspraak staat wil je herinneringen versturen om je klanten te supporten.

De afspraak zelf begint pas hierna. Bij binnenkomst wordt je welkom geheten door een van onze medewerkers die je installeert met koffie, thee, water, wijn of een g&t. Comfort komt op de eerste plaats. Daarna begint de service, worden uitvoerig je wensen besproken, uitgevoerd en voltooid. Uiteraard nog met uitgebreid advies hoe je je haar kunt onderhouden.

De klantervaring stopt niet als ze je zaak uitlopen

Wat ik belangrijk vind qua klantcommunicatie, is dat de ervaring niet stopt als ze de deur uitlopen. Als je producten hebt aangeschaft zouden we graag de tips en tricks van een product meezenden. Uiteindelijk willen we een aantal dagen weten hoe het lukt met je haar. Kom je er uit met stylen. Zit het na het wassen nog goed. Blijft je kleur mooi?

Qua software en technologie, is mijn frustratie dat ik vaak sneller vooruit wilde dan de markt toeliet. Je wil jouw klanten een ‘Uber experience’ geven, maar je hebt uiteindelijk maar het budget van een salon.

Aimy is the new girl on the block, met een sterke basis!

Toen ik met Daan sprak, die ik ken via één van mijn klanten, net na de heropening over de nieuwe richtlijnen van het RIVM, ontstond het idee van een speciale Corona Whatsapp toepassing. Nog geen 2 weken later was de eerste versie van de toepassing al live!

Die snelheid en vernieuwing is echt gaaf om te zien, zeker nu ook zoveel andere zaken werken met deze Whatsapp toepassing..

Dennis Rombout

Aimy is ‘de new girl on the block’ maar ze hebben al in korte tijd echt een solide basis neergezet. De samenwerking met Aimy rondom betere klantcommunicatie via Whatsapp, wordt echt goed ontvangen door mijn klanten. En ook door mij trouwens, zeker de Corona updates. Je wilt toch niet 10 keer per dag als een halve arts aan de deur je klant vragen of ze koorts heeft.

– Dennis Rombout | D01 Salon

Aimy is de snelst groeiende salon software. Start gratis en ontdek zelf waarom.

Start gratis met Aimy
Ami kappers - meetaimy