Nieuwe functies in Aimy (aug. 2023)

Aimy is continue bezig met het introduceren van handige en innovatieve functies. We doen dit door in gesprek te gaan met onze klanten en te luisteren naar hun feedback en ideeen. In deze blogpost een overzicht van de laatste functionaliteiten die we in Aimy hebben toegevoegd.

Cross boeken

Cross boeken is een veel gevraagde functionaliteit door Aimy gebruikers.

Maar wat is cross boeken? Een combinatie van behandelingen boeken bij verschillende medewerkers. Dit zorgt ervoor dat er meer opties in de agenda worden geboden en dat een klant geholpen kan worden door bijvoorbeeld een specialist op kleuren en een specialist op knippen. Hiermee biedt een salon meer opties, heeft het een hogere productiviteit en gaat de klanttevredenheid omhoog, omdat de klant sneller en beter geholpen kan worden.

Cross boeken kan je in Aimy super eenvoudig aanzetten, door bij widget instellingen een van de twee cross boek opties te selecteren. Optie 1: cross boeken wordt automatisch gedaan door de widget van Aimy. De klant geeft hier alleen aan welke medewerker voorkeur die heeft voor de eerste behandeling. Optie 2: hier kan een klant per behandeling bepalen door wie die geholpen wilt worden.

Vernieuwde klanten pagina

We hebben de feedback en ervaringen van alle klanten gebundeld en daarmee het klantensysteem volledig opnieuw gebouwd.

Het klantensysteem is direct gekoppeld aan de afspraken in de agenda, zodat je nog sneller informatie van klanten kunt vinden. Ook gaat het zoeken naar klanten sneller en gemakkelijker. En ook op je mobiel kan je alle informatie van een klant eenvoudig bekijken. De look and feel van het nieuwe klantensysteem is afgestemd op de andere pagina’s, hierdoor kan je nog gebruiksvriendelijker alles bekijken en gebruiken.

Vooraf betalen

Je kan je klanten in Aimy vooraf laten betalen! Hiermee creëer je minder no-shows en heb je je geld eerder binnen als saloneigenaar. Ook is het gemakkelijk voor de klant om dit al tijdens het boeken te doen.

Natuurlijk kan je dit helemaal zelf instellen; zo kan je bepalen of het verplicht of optioneel is. Kan je een aanbetaling laten doen voor een behandeling, of het volledige bedrag. Ook kan je er voor kiezen om het voor een gedeelte van de behandelingen te doen, bijvoorbeeld hele uitgebreide en dure behandelingen. Betalen doet de klant via iDEAL, dus vertrouwd via zijn of haar bank.

Let op! Het is van belang dat je in Aimy onboard bent voor betalingen. Dit kan je super eenvoudig doen en meteen ontvang je het geld direct op je rekening.

Pinterminal direct gekoppeld aan Aimy

Samen met onze partner Adyen hebben we een volledige integratie ontwikkeld voor het sneller en gemakkelijker ontvangen van je geld. Zo kan je direct vanuit de kassa de pin terminal aansturen. Meteen geen kasverschillen meer.

Ook hebben we met Adyen vooraf betalen in de widget en betaalverzoekjes gelanceerd. Zo kan je nog eenvoudiger je geld ontvangen. Bijvoorbeeld bij belangrijke kleurbehandelingen.

Elke salon is vrij om aan te geven welke betaaloptie wel of niet wordt aangeboden aan de klanten.

Directe acties

Een mega handige functie in de agenda is “Directe acties”. Nu nog makkelijker extra uren, verlof en ziekte toevoegen in de agenda. Ook kan je meteen een medewerker extra toevoegen op een dag.

En dat niet alleen! Je kan de voortgang van het target per medewerker en de productiviteit van die medewerker op de dag meteen bekijken.

Dit maakt het leven van een salon eigenaar nog makkelijker 😊

Dus direct een directe actie live zetten.

Google reserveren

Met deze functionaliteit biedt Aimy de mogelijkheid om jouw (potentiële) klanten direct te laten boeken via Google, wanneer zij jouw salon zoeken via Google.

Via de “Online boeken” knop, kunnen jouw vaste of nieuwe klanten eenvoudiger boeken. Om direct gebruik te maken van Google Reserveren klik je op de link in bio om via een paar simpele stappen te starten. Dit is een perfecte tool om meer klanten afspraken te laten boeken voor knipbeurten, styling behandelingen, beauty behandelingen, direct via de Google zoekpagina. Uiteraard wordt hier, door de koppeling met Aimy, rekening gehouden met de beschikbaarheid in jouw agenda!

Let op; op dit moment is het via Google Reserveren alleen mogelijk om enkele behandelingen te boeken en is het nog NIET in te zetten voor combinaties. Het is dus niet mogelijk om kleurbehandelingen met een inwerktijd en nabehandeling via Google Reserveren te boeken.