3 effectieve manieren om no-shows in jouw salon te verlagen

Niets is zo teleurstellend voor een salonbeheerder als een volgeplande agenda die uiteindelijk resulteert in lege stoelen en verlies van inkomsten door no-shows. Maar geen zorgen, met Aimy zijn er effectieve manieren om dit probleem aan te pakken.

Reminders via e-mail en WhatsApp

Een van de meest effectieve manieren om no-shows te verminderen, is door klanten tijdig te herinneren aan hun afspraken. Met Aimy kun je eenvoudig reminder e-mails en WhatsApp-berichten instellen en automatisch versturen aan klanten. Deze herinneringen kunnen worden ingesteld om een bepaald aantal uren voor de afspraak te verschijnen, zodat klanten voldoende tijd hebben om hun afspraak aan te passen als dat nodig is. Door deze herinneringen kunnen klanten hun afspraken niet vergeten en zijn ze eerder geneigd op tijd te verschijnen.

Het instellen van deze reminder kan gemakkelijk via Instellingen> Notificaties.

Vooraf betalen met aanbetaling

Een andere krachtige methode om no-shows te verminderen, is door klanten de mogelijkheid te bieden om vooraf te betalen voor hun afspraken. Deze handige functionaliteit is sinds augustus 2023 beschikbaar bij Aimy en kent verschillende voordelen:

  • Vergroot de betrokkenheid: Het feit dat ze ook al een financiële verbintenis hebben gemaakt, motiveert klanten om op te dagen voor hun afspraak. Dit zorgt voor minder no-shows
  • Eerder geld ontvangen: de salon ontvangt eerder zijn geld
  • Wanneer iemand niet komt opdagen, heb je toch al geld ontvangen

Bevestiging met automatische agenda-melding

Een andere manier om no-shows te verminderen, is door klanten te voorzien van een duidelijke bevestiging van hun afspraak, inclusief automatische meldingen in hun agenda. De software van Aimy maakt dit proces naadloos. Klanten ontvangen niet alleen een bevestiging van hun afspraak, maar deze wordt ook automatisch toegevoegd aan hun digitale agenda. Hierdoor wordt de afspraak een herinnering die klanten minder snel zullen vergeten.

Aimy: jouw partner in no-show beheer

Met de software van Aimy hoef je je geen zorgen meer te maken over no-shows. Onze software maakt het eenvoudig om herinneringen te versturen, bevestigingen met agendameldingen te bieden en vooraf betalingen te innen. Hierdoor heb je minder no-shows en meer omzet, blije klanten én personeel.

Begin vandaag nog met het verminderen van no-shows en ervaar de voordelen van Aimy. Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Meet aimy salonbeheerder software