Vooraf de kapper betalen?

Share This Post

De kapper vooraf betalen is een nieuwe toepassing die we steeds vaker zien als we een kapper online gaan boeken. Het is een functionaliteit die vanuit andere markten, zoals de restaurant wereld, is over gekomen. Met de nieuwe generatie consumenten is het een toepassing die zijn vlucht lijkt te krijgen. Maar waarom zou een kapper dit aanbieden? En waarom zou een consument dit willen? We hebben de voordelen van vooraf betalen uiteen gezet.

Voordelen vooraf betalen van de kapper voor een salon

  • Lagere no-shows, immers een consument die vooraf heeft betaald zal in veel gevallen wel komen opdagen
  • Toch geld verdienen ondanks een no-show. Mocht een consument alsnog niet komen opdagen is het geld al binnen.
  • Betaaltransactie is goedkoper dan pin automaten in de salon zelf. Zettle rekent 1,95% per transactie (= gem. 0,80 euro per transactie). Een IDEAL betaling met afhandeling van de partij die het faciliteert is meestal niet meer dan 0,50 euro.

Kortom voor een salon zitten er grote voordelen aan het aanbieden van vooraf betalen. De inkomsten zullen hoger zijn en minder vaak no-shows.

Voordelen vooraf betalen van de kapper voor een consument

Een kapper kan dan wel willen dat een consument vooraf dient te betalen, maar er moet natuurlijk een trigger zijn voor een consument om het daadwerkelijk te doen. De voordelen voor de consument:

  • Korting op een knipbeurt. In veel gevallen krijg je korting op je knipbeurt. Immers de salon heeft meer omzet en lagere kosten met vooraf betalen.
  • Digitaal betalen, via mobiel een online afspraak boeken en betalen is eenvoudig te doen. Dit is een makkelijkere transactie dan in een salon.

Hoe kan ik vooraf betalen van een kapper aanbieden?

Een eenvoudige manier om vooraf betalen aan te bieden is door het afnemen van de salon software van Aimy. Aimy biedt een agenda management tool en widget waarmee de consumenten automatisch vooraf kunnen betalen en de betalingen op de bank account van de salon binnen komen. Probeer Aimy zelf.

Scroll naar boven