Sterke groei aantal kapperszaken in Utrecht

Share This Post

Afgelopen week verscheen er in de ondernemer een artikel over de sterke groei van het aantal kapperszaken in Utrecht. In Utrecht is het aantal kappers drie keer zo sterk gestegen als in de rest van Nederland. In het artikel zoomen ze verder in op de sterke groei die in Utrecht ontstaat. In deze blogpost een korte samenvatting van dit artikel.

Groei aantal kappers Utrecht

In 2019 zijn er 33 nieuwe kappers gestart in Utrecht. Hiermee steeg het aantal kappers in Utrecht van 66 naar 79 kappers. Dit is een sterkere stijging dan de rest van het land. Uit cijfers van de kamer van koophandel blijkt dat in de grote steden, zoals Amsterdam en Den Haag, het percentage steeg met maximaal 12 procent. Landelijk zelfs maar met 7%. Nog steeds een sterke groei tov veel andere branches.

Maar waarom stijgt het aantal kappers zo snel?

In het artikel van de ondernemer wordt een verklaring gegeven voor de sterke groei. Een eerste verklaring is dat we door de opkomst van Barbiers vaker naar de kapper gaan. Waar we voorheen gemiddeld 6 tot 9 keer per jaar naar de kapper gingen, stijgt het aantal keer naar 10-14 keer per jaar. Immers een baard trimmen of je korte haar laten doen moet vaker gedaan worden.

Landelijk gezien komen er elke dag 3 nieuwe kappers bij. Veelal zijn dit ZZP’ers. Zij spelen in op deze behoeften. Het is trendy om een barbier te starten.

Maar hoe start ik als kapper?

Wanneer je start als kapper dien je een hoop zaken te regelen, zoals belastingdienst, website, kapper software en inschrijving bij de kamer van koophandel. Onlangs hebben we op dit blog een artikel geschreven over het starten als kapper. Heb je vragen dan helpt het team van Aimy je ook graag verder.

Scroll naar boven