Software update (07-06-2021)

Share This Post

Er staat weer een nieuwe update klaar voor Aimy! We hebben geprobeerd jullie feedback zo goed mogelijk te verwerken en daarom zijn er weer mooie nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Hieronder de belangrijkste punten op een rijtje.  Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je ons altijd even mailen of een kijkje nemen op onze supportpagina!

 

So, what’s new?!

 

Historie bekijken en kopiëren in factuur

Wanneer je een nieuwe factuur wilt aanmaken, kun je nu ook de twee vorige facturen van deze klant bekijken door op het oog-icoontje te klikken. Vervolgens kun je deze direct kopiëren naar de nieuwe bon en eventueel van daaruit bewerken. Op deze manier hoef je niet helemaal opnieuw een factuur op te bouwen.

Historie factuur

Kas opmaak

Vanaf nu is het verplicht om aan te geven wie de kas heeft opgemaakt of de kasopmaak heeft goedgekeurd. Ook kun je nu in de kasopmaak de dagomzet en het aantal facturen per dag zien.

Boekingen rapportage

De boekingen rapportage geeft een uitgebreid overzicht van alle boekingen. Zo kun je nu direct inzien welke boekingen in de widget afgebroken zijn (niet succesvol) en welke er geannuleerd zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de niet succesvolle boekingen na te bellen/te benaderen en vervolgens aangeven dat dit is gedaan (check). 

Annuleringsbevestiging

Voortaan worden, naast afspraakbevestiging en -herinneringen, ook afspraakannuleringen via e-mail teruggekoppeld naar de klant. Je kunt de instellingen voor deze notificaties wijzigen via Instellingen > Notificaties > Afspraakannulering.

Automatische trigger geoptimaliseerd

Via “Notificaties” kun je nu zelf aan de automatische trigger toevoegen, na hoeveel weken na de vorige afspraak het bericht verstuurd dient te worden. Via deze trigger krijgen klanten een herinneringsbericht om weer een afspraak bij jouw salon te maken.

Afspraakherinnering en coronaberichtgeving: alleen voor eerste afspraak in de agenda

Je kunt nu via “Notificaties” zelf aangeven wanneer klanten een afspraakherinnering of corona bericht zullen ontvangen. Dit kan voor elke afspraak of voor de eerste afspraak van die dag (dus als een klant meerdere afspraken heeft, kun je instellen dat een klant slechts een bericht ontvangt).

Informatie van verschillende salons synchroniseren

Vanaf nu kun je informatie over verschillende salons synchroniseren:

 • Informatie van een medewerker (zoals vakantie- en/of ziekte-uren) kun je boeken over verschillende salons. Vb. wanneer een medewerkers binnen een bedrijf in verschillende filialen/salons werkt, wordt deze informatie nu in alle salons gesynchroniseerd (je hoeft dus niet meer los per salon de uren door te voeren).
 • Het klantenbestand kun je over verschillende salons gelijktrekken
 • Behandelingen kun je over verschillende salons gelijktrekken

Meerdere behandelingen/categorieën selecteren bij beschikbaarheid

Voor het instellen van de beschikbaarheid van behandelingen kun je nu via de “selecteer allen”-knop alle behandelingen tegelijk selecteren, of per categorie alle behandelingen selecteren en beschikbaar stellen.

Kleuren toekennen aan afspraken

Via de profielpagina kun je kleuren toekennen aan afspraken. Je kunt hier kiezen om een kleur in te stellen voor medewerker (wanneer medewerker specifiek of niet specifiek geboekt wordt) of je kunt een kleur instellen o.b.v. het soort service (let op; de kleur moet per behandeling worden ingesteld).

Kleur afspraak

Restricties per medewerker voor beschikbaarheid widget

Vanaf nu kun je via Instellingen > Widget > Restricties per medewerker voor de widget restricties instellen (in percentages) voor de beschikbaarheid die getoond wordt voor bepaalde medewerkers. Vb. wanneer een klant niet eerder bij een kapper heeft geboekt, wordt deze niet zichtbaar voor de klant in de widget. Of, wanneer je de restrictie op 50% zet, geldt: wanneer >50% van de boekingen niet bij een bepaalde medewerker waren, deze dus niet als optie in de widget wordt weergeven tijdens het reserveren. Let op; wanneer je hier gebruik van maakt dient de klant tijdens het boeken eerst de contactgegevens in te voeren.

 

What’s next?!

 

Uiteraard gaan we nu niet achteroverleunen. Hierbij alvast een kleine sneak preview van wat er komende tijd op de agenda staat:

 • Nieuwe lay-out profielpagina
 • Producten zoeken bij afrekenen geoptimaliseerd
 • Mobiele agenda
 • Agenda automatisch refreshen
 • Nieuwe afspraken pop-up
 • Verbeteren zoekschermen
 • Pauze deleten uit agenda
 • Absoute kortingen (in euro’s) tijdens afrekenen

Als je vragen hebt of meer wilt weten, laat het Aimy dan vooral weten!

 

 

Scroll naar boven