Salon software vergelijken

Share This Post

De laatste jaren stappen steeds meer kappers over op salon software. In dit artikel geven we antwoord op de vragen; wat is salon software? waarom zou ik deze software gebruiken? hoe kom ik aan deze software? En welke aanbieders zijn er in de markt.

Wat is salon software?

Veel ondernemers in de beauty markt hebben te maken met afspraken, administratie en een groot aantal klanten die ze bedienen. Het managen van deze afspraken, administratie en klanten kan worden gedaan door een one-stop-shop pakket, wat ook wel salon software wordt genoemd. Er zijn een aantal aanbieders in de markt. De meeste bieden in ieder geval de volgende functionaliteiten:

  • Mogelijkheid tot online afspraken via een widget
  • Kassa systeem
  • Klanten inzicht – CRM
  • Notificaties naar klanten
  • Reviews
  • Rapportage

Waarom salon software gebruiken?

Dit type software helpt je om “afleiding” van jouw werkzaamheden te vermijden. Het neemt zorgen uit handen, zoals de telefoon niet opnemen en jouw administratie afronden. Het bespaart dan ook tijd, kopzorgen en zorgt ervoor dat je salon beter wordt gerund. Het is dan ook raadzaam om als kapper salon software te gebruiken.

Hoe kom ik aan salon software?

De meeste aanbieders van salon software bieden de mogelijkheid om online een abonnement af te nemen. Vervolgens krijg je varierent van 14 tot 30 dagen gratis de mogelijkheid om de sofware uit te proberen. Na het verloop van je “proefperiode” dien je een abonnement te selecteren. Dit betaal je via automatische incasso of maandelijks via IDEAL betalen. De kosten van je abonnement hangen af van het aantal medewerkers per salon.

Salon software vergelijken

In dit artikel zetten we 5 salon software partijen naast elkaar. Hiermee heb je een goed overzicht van de meest gebruikte salon software partijen van Nederland.

Treatwell

Treatwell is het grootste beauty platform van de Benelux. Het platform heeft een consumenten focus. Het verdienmodel is dan ook dat ze verdienen op elke nieuwe consument die gebruik maakt van een salon (35%). Naast kappers bieden ze ook software voor schoonheidsstudio’s, nagelstudio’s etc. Treatwell vraag een paar tientjes per maand voor het gebruik van de kalender functionaliteit.

Aimy

Het meest vernieuwende en slimme platform in de kappersmarkt. Het biedt een all-in-one pakket aan, waar alle belangrijke functionaliteiten in worden aangeboden. Tevens heeft het slimme marketing suggesties waarmee een kapperszaak hogere klanttevredenheid en omzet scoort. Aimy focust zich voleldig op de kappersmarkt (specialisme).

Salonized

Salonized is gericht op de beauty markt en biedt een generieke oplossing voor salons. Het biedt de basis functionaliteiten en is geintegreerd met treatwell. De basis functionaliteiten zijn een online agenda, notificaties, rapportage en beschikbaarheid doorgeven per medewerker.

Mijnsalon

Een systeem wat al wat langer in de markt is, is mijnsalon. Mijnsalon biedt software voor diverse salons. Dus ook meer dan alleen de kappersmarkt. Tevens biedt het een inlog functionaliteit die op de website van salons aangeboden kan worden. Een consument dient altijd een profiel te hebben wanneer hij of zij een afspraak wilt boeken.

Kortom, het advies is om als kapper gebruik te maken van software voor jouw salon. Kies de juiste partij in de markt en zorg voor een groeiende salon.

Scroll naar boven