Onlineafspraken aanbieden?

Share This Post

Onlineafspraken aanbieden of niet? Dit is een vraag die bij veel kappers speelt. In deze blogpost een uiteenzetting over onlineafspraken, zoals waarom aanbieden, hoe werkt het en hoe voorkom ik foutieve boekingen voor mijn salon?

Waarom onlineafspraken?

Veel kappers zijn bang voor een nieuw administratie systeem voor de kapperszaak. Immers de huidige manier van werken werkt prima en het is moeilijk tastbaar te maken wat een online systeem kan bieden. Echter veel kapperszaken zijn de laatste jaren wel overgestapt op een online administratie systeem. Onderstaand een aantal voordelen van een onlineafspraken systeem:

  • 24/7 bereikbaar voor jouw klanten
  • Minder no-shows door reminders die automatisch verstuurd kunnen worden
  • Schone database van klanten
  • Niet meer de telefoon opnemen
  • Digitalisatie van de administratie, eenvoudig voor de boekhouding.

Kortom meer tijd voor creativiteit, en minder afleiding 🙂

p.s. check ook wat een online agenda betekent volgens wikipedia.

Maar hoe voorkom ik dan foutieve boekingen?

Het is erg belangrijk dat je het juiste onlineafspraken systeem selecteert. Niet elk systeem is “tailor-made” voor een kapperszaak. Kappers hebben namelijk te maken met verschillende type behandelingen die toepasbaar zijn op verschillende type haarsoorten en kleuren. Zo dienen behandlingen voor klanten met lang haar anders in de agenda te komen staan, dan klanten met kort haar.

Tevens hebben kappers hun eigen voorkeuren voor het inboeken van onlineafspraken. De ene kapper knipt bijvoorbeeld mannen binnen 30 minuten. Terwijl een andere kapper er 45 minuten over wilt doen.

Configuratie van de onlineafspraken is dan ook noodzakelijk. Je dient dan te denken aan lengte van een behandeling, inwerktijd van een behandeling en de voorkeur van de kapper hoe lang die er over mag doen. Tevens dien je de beschikbaarheid goed op te kunnen geven. Hiermee voorkom je boekingen buiten werktijden.

Onlineafspraken via Aimy

Aimy biedt een widget voor kappers om onlinefafspraken eenvoudig te verwerken in een digitale agenda. De configuratie is zo opgezet dat het aantal foutieve boekingen wordt geminimaliseerd. Denk hierbij aan het instellen van werktijden van medewerkers, inwerktijden en product voorkeuren. Wil je meer weten, probeer Aimy dan vrijblijvend uit.

Scroll naar boven