Nieuw klanten systeem Aimy live

Share This Post

Super gaaf! We hebben een nieuw klantensysteem live gezet. Met het nieuwe klantensysteem kan je nu eenvoudiger alle gegevens van klanten opslaan en bekijken. Hiermee kan je proactiever de klant helpen. In deze blogpost vertellen we alles over het nieuwe klantensysteem.

Hoe kom ik bij het nieuwe klantensysteem?

Het nieuwe klanten systeem kan je terug vinden als je klikt op het tabje “Klanten” in het menu (icoon twee poppetjes). Allereerst zie je een overzicht van alle klanten. Die kan je filteren (o.a. medewerker, laatste afspraak en labels) en exporteren. Door te klikken op een klant zie je zijn historie.

Wat kan ik allemaal bekijken in het klantensysteem?

In de historie van de klant kan je de volgende gegevens terug vinden:

  • Klantinformatie: zoals naam, e-mail, mobiele nummer, geslacht.
  • Overzicht: historie van de klant, laatste notities over de klant en opt-in / opt-uit
  • Statistieken: omzet van de klant, afspraken, producten gekocht etc.
  • Acties: een nieuwe factuur maken, nieuwe afspraak maken etc.

Door op een van de tabjes te klikken (bijvoorbeeld afspraken), krijg je een gedetailleerd overzicht van het onderwerp waar je op klikt. Zo zie je onder de tab afspraken de afspraken van de klant over tijd. Door op het oogje te klikken kan je ook meteen naar de afspraak gaan in de agenda.

Aanpassen van de gegevens van de klant?

De klantgegevens kunnen worden aangepast door onder de tab acties te klikken op “Pas profiel aan”. Hiermee opent een pop-up met alle gegevens van de klant. Hoe meer gegevens je achter laat hoe meer informatie je opslaat en dus daar mee aan de slag kan gaan in de toekomst.

Twee velden die we uitlichten zijn, labels toevoegen en waarvan. Labels kunnen op de salon profiel pagina worden toegevoegd. Hiermee kan je bijvoorbeeld aangeven, nieuwe klant, of een klant die niet verplaatst mag worden in de agenda. De verschillende labels kan je bij “Pas profiel aan” toewijzen aan een klant. Het label wordt zichtbaar in het “Klant info” gedeelte.

Een andere nieuwe functionaliteit is om aan te geven waar een klant vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld door een walk-in en/of een marketing actie. Via Pas profiel aan kan je dit label aan de klant toewijzen.

Heb je vragen over het klantensysteem? Neem dan gerust contact op met het team van Aimy via hello@meetaimy.com.

Scroll naar boven