Inkomstenbelasting als kapper

Share This Post

Ben je als kapper van start gegaan en ingeschreven in de KVK? Dan dien je inkomstenbelasting te betalen aan de belastingdienst. Wat is inkomstenbelasting, hoe kan ik inkomstenbelasting opgeven en wanneer moet inkomsten belasting aangeven? We hebben alles voor je op een rij gezet.

Wat is inkomstenbelasting voor een kapper?

Op het moment dat je woonachtig bent in Nederland en inkomsten ontvangt dien je inkomsten belasting te betalen. Deze belasting dien je ook te betalen over beleggingen en spaargeld. ZZP kappers en kappers met meerdere werknemers dienen inkomstenbelasting te betalen. Dit dien je maandelijks te doen.

Hoe kan ik inkomstenbelasting opgeven?

Inkomstenbelasting geef je op via de belastingdienst. Hiervoor dien je in te loggen en je financiele cijfers te overhandigen. Echter zijn er voor ondernemers diverse mogelijkheden om slimmer om te gaan met inkomstenbelasting. We raden dan ook aan om de ondernemerscheck te checken op de belastingdienst website.

Belangrijke elementen in de check voor inkomstenbelasting zijn:

  • Hoe lang ben je al actief als kapper?
  • Wat is de continuiteit van jouw bedrijf?
  • Welk risico draag jij als kapsalon?
  • Heb je werknemers in dienst?
  • Hoe groot is de omvang van het bedrijf in omzet?

Hoe kan Aimy helpen in mijn inkomstenbelasting?

De software van Aimy biedt op dit moment nog geen personeels administratie systeem aan. Deze wordt zsm ontwikkeld. Echter kan je in de software van Aimy wel al jouw financiele cijfers bekijken, en hiermee ook de BTW aangifte bekijken.

Heb je vragen over de software van Aimy? Neem dan contact op met het team van Aimy.

Scroll naar boven