How to (18) Hoe bepaal ik welke services de klant online kan boeken?

Share This Post

Je kunt de online afspraken functie op je website zelf vormgeven en instellen zoals jij dat wilt. We laten hier zien hoe je zelf in kunt stellen, welke services jij wel of juist niet beschikbaar wilt stellen voor online afspraken. 

Hoe stel ik de services in die klanten online kunnen boeken?

Om dit te doen klik je op “instellingen” en vervolgens op “widget”. Je komt dan in het onderstaande scherm. 

Klik vervolgens op “producten en prijzen”, zodat je het volgende scherm te zien krijgt. 

 

Services selecteren die klanten online kunnen boeken.

Je ziet een overzicht van alle services die jij zelf hebt ingesteld in jouw salon profiel. 

Naast elke service zie je een selectie vakje. Hiermee selecteer je of je de service wel of niet wilt tonen in de online afspraken widget op jouw website. Selecteer je de service WEL, dan kan de klant deze dus ook zelf online boeken. Selecteer je de service NIET, dan kan de klanten deze dus ook niet zelf online boeken. 

Aimy’s tip: voor services die complex zijn om in te plannen, adviseren wij om ze niet direct op de online afspraken widget te plaatsen, maar laat klanten hiervoor gewoon telefonisch contact opnemen. 

 

Extra vragen om te zorgen dat de juiste tijd wordt ingepland voor een service. 

Bij sommige services is het handig om te weten hoe lang iemands haar is, om te kunnen bepalen of er extra tijd moet worden ingepland. Ook kan het handig zijn om iemands haarkleur te weten voor bepaalde “kleur behandelingen”

Om dit te ondervangen is er bij elke service de mogelijkheid om 2 extra vragen toe te voegen, om aanvullende informatie te vragen aan de klant. Deze kun je instellen door, onder het selectievakje van de service, op “v” te klikken. Zie foto. 

Er verschijnen dan de volgende twee extra vragen: 

  • Selecteer de haarlengte die u wilt behouden?
  • Selecteer de haarkleur die u wilt hebben?

Deze vragen kun je aanklikken en aan de service koppelen, door op het selectievakje naast de vraag te klikken. Je kunt nu instellen bij elk van de antwoorden op de vraag of er extra TIJD en extra KOSTEN worden gerekend. 

Wanneer een klant in de online afspraken widget deze service nu kiest, moet hij of zij ook de extra vragen beantwoorden. De tijd wordt dan automatisch aangepast op basis van zijn of haar antwoorden. 

Aimy’s tip: als de extra vragen niet relevant zijn, bijvoorbeeld bij “mannen knippen” , selecteer de extra vragen dan NIET. Dan worden ze ook niet getoond. 

Scroll naar boven