How to (14) Hoe kan ik de reviews van klanten bekijken?

Share This Post

In deze blog kun je meer informatie terugvinden over het bekijken en analyseren van de reviews die klanten hebben achtergelaten. Wil je nog een keer teruglezen hoe je ook alweer klanten om reviews vraagt, dan kan dat in in de deze handleiding blog:  

In het menu aan de linkerzijde klik je op “reporting” en vervolgens op “reviews”. Je komt dan in het volgende scherm:

 

Zoeken naar een bepaalde klant beoordelingen: 

Alle individuele beoordelingen worden in de lijst weergegeven. Je kunt deze individuele beoordelingen in meer detail bekijken door op op het “v”icoontje aan de rechterkant te klikken. Als je op zoek bent naar een bepaalde beoordelingen van een klant, dan kan je helemaal bovenaan het scherm in de zoekbalk, de naam van de klant invullen om zo snel de juiste klantbeoordeling terug te lezen. 

 

Reviews per kapper bekijken?

Je kunt ook de klantbeoordelingen per kapper bekijken om een goed beeld te krijgen hoe klanten de services van een een bepaalde kapper ervaren. Dit geeft goede inzichten in waar mogelijke verbeterpunten liggen. 

Je kunt links bovenaan de kapper selecteren door op “kapper Selecteer” te klikken. Er komt dan een overzicht van alle kappers, waarin je de kapper kunt selecteren. Je ziet dan alleen de beoordelingen van die kapper. Zie ook onderstaande foto.

 

Review overzicht in één oogopslag

Om het gemakkelijk te maken zie je gelijk bovenin het scherm de belangrijkste overzichten. Als eerste zie je de volgende 2 gemiddelden van je salon:

  • Gemiddelde beoordeling: dit is het gemiddelde van het totale aantal sterren dat de klanten hebben gegeven. Dit is op basis van de 5-sterren schaal die naar klanten is verstuurd. Hoe hoger de score, hoe beter jouw salon presteert. 

  • Conversie: Dit is het gemiddelde aantal mensen dat hebben gereageerd op de automatische  review- berichten van jouw salon. Als dit gemiddelde laag is, dan kan je nog eens goed naar het bericht kijken dat je naar klanten verstuurd, omdat kennelijk maar weinig klanten getriggerd zijn om een review achter te laten.

 

Vergelijking reviews per maand:

In de staafdiagram (figuur rechts bovenaan) kan je zien hoe de klant beoordelingen verschillen per maand. Hieruit kan je afleiden of er verschil zit in bepaalde maanden, wat interessante inzichten kan geven.

Scroll naar boven