How to (13) hoe kan ik klanten feliciteren met hun verjaardag?

Share This Post

Wie vind het nou niet leuk om een felicitatie te ontvangen op zijn of haar verjaardag? in deze blog geven we meer uitleg over het gemak van automatische verjaardagsberichten sturen. Je kunt de felicitaties zelf aanpassen door op  “instellingen” te klikken in het menu aan de linkerkant van de applicatie en vervolgens op “notificaties”. 

Je ziet dan een overzicht van alle automatische berichten die je kunt sturen. Als je op ΅verjaardag klant” klikt, kan je deze naar wens aanpassen. 

Waarom een verjaardagsbericht? 

Door klanten automatisch een persoonlijk bericht te sturen op zijn of haar verjaardag, bouw je een goede band op met je klanten. Dit komt heel attent over naar je klanten en laat zien dat jouw service niet ophoudt bij de deur van je salon.

Aan / Uit

Je kunt zelf bepalen of je het verjaardagsbericht wel of niet wilt sturen. Je klikt op “aan” als je de klant graag wil feliciteren. Wil je dit liever niet, dan klik je op “uit”. 

Kanaal selecteren:

Hier stel je in of je de klant per email, per sms of per whatsapp wilt feliciteren. Je kunt hiervoor 1 kanaal kiezen. Deze selecteer je door achter het kanaal van je keuze op het selectievakje te klikken. Belangrijke tip hierbij is dat whatsapp berichten over het algemeen veel vaker dezelfde dag nog worden geopend, terwijl emails ook regelmatig pas een paar dagen later worden geopend. De kans dat de klant het bericht dus op tijd leest is met whatsapp groter. 

Let op: de whatsapp berichten moet je apart activeren in je abonnement. Zie ook de blog: “How to (X) abonnement wijzigen”

Standaard bericht aanpassen: 

Je kunt de tekst van de felicitatie zelf aanpassen. Je typt in het tekstvak zelf de boodschap die je naar de klant wilt versturen, zodat je de tekst aan kunt passen aan de manier waarop jij met je klanten wilt communiceren. 

Preview: 

Je kunt zien hoe de felicitaties eruit komt te zien, door op preview te klikken. Je ziet dan het voorbeeld, precies zoals de klant de verjaardagsboodschap zal ontvangen.

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het instellen van notificaties.

Scroll naar boven