How to (12) Hoe help ik klanten herinneren om tijdig een afspraak te maken?

Share This Post

In deze blog geven we meer uitleg over het gemak en nut van “automatische triggers” sturen. Je kunt deze “triggers” aanpassen door op  “instellingen” te klikken in het menu aan de linkerkant van de applicatie en vervolgens op “notificaties”. 

Je ziet dan een overzicht van alle automatische berichten die je kunt sturen. Als je op ΅automatische triggers” klikt, kan je deze naar wens aanpassen. 

Waarom een automatische trigger? 

Deze notificatie wordt automatisch gestuurd naar een klant, 5 weken na zijn of haar laatste afspraak. Dit helpt klanten om niet te vergeten tijdig een nieuwe afspraak te maken, voordat de agenda alweer helemaal vol is. Zo zorg je ervoor dat klanten niet last minute pas een afspraak maken, met de kans om teleurgesteld te worden.

Aan / Uit

Je kunt zelf bepalen of je de automatische trigger wel of niet wilt sturen. Je klikt op “aan” als je de klant er proactief aan wilt helpen herinneren dat het weer tijd is voor een afspraak. Wil je dit liever niet, dan klik je op “uit”. 

Kanaal selecteren:

Hier stel je in of je automatische trigger per email, per sms of per whatsapp wilt versturen aan de klant. Je kunt hiervoor 1 kanaal kiezen. Deze selecteer je door achter het kanaal van je keuze op het selectievakje te klikken. 

Let op: de whatsapp berichten moet je apart activeren in je abonnement. Zie ook de blog: “How to (X) abonnement wijzigen”

Standaard bericht aanpassen: 

Je kunt de tekst van de automatische trigger zelf aanpassen. Je typt in het tekstvak zelf de boodschap die je naar de klant wilt versturen, zodat je de tekst aan kunt passen aan de manier waarop jij met je klanten wilt communiceren. 

Preview: 

Je kunt zien hoe de automatische trigger eruit komt te zien, door op preview te klikken. Je ziet dan het voorbeeld, precies zoals de klant de trigger zal ontvangen. 

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het instellen van notificaties.

Scroll naar boven