Hoe maak ik mijn kappersagenda digitaal?

Share This Post

Je hebt besloten om jouw kappersagenda digitaal te gaan maken. Hiervoor heb je eerst een software pakket geselecteerd zoals Aimy. Vervolgens heb je jouw profiel geupdate en wil je aan de slag gaan met de kappersagenda. Om de agenda van fysiek naar digitaal te krijgen, zeker als je een goed lopende salon hebt, is dat geen makkelijke klus. Het team van Aimy heeft veel ervaring met het overzetten van de agenda. We delen een aantal handige tips.

Zorg ervoor dat alle kappers goed opgeleid zijn

Wanneer je gebruik gaat maken van software voor de salon is het raadzaam om als eerste alle gebruikers goed op te leiden. Immers zij moeten straks gaan werken met de software. De eerste ervaring dient direct goed te zijn. Dit zorgt ervoor dat een kapper het sneller zal gaan gebruiken en niet terug gaat naar de fysieke agenda.

Zet meteen de online afspraak mogelijkheid aan op de website

Gemiddeld duurt het 6-8 weken voordat 80% van alle afspraken digitaal worden gemaakt. Klanten van de salon weten op het begin niet dat ze online een afspraak kunnen maken. Gemiddeld gaat een Nederlander elke 6-8 weken naar de kapper. Toch veel bezoekers van een kapsalon checken de website van een kapper. Dit doen ze om het telefoonnummer bijvoorbeeld op te zoeken. Daarom is het raadzaam om vanaf dag 1 de widget op de website live te zetten. Hiermee ondervang je de eerste klanten die digitaal een afspraak kunnen boeken.

Zet alle afspraken (na werktijd) in een keer over in de agenda

Op het moment dat je de afspraken tijdens werktijd over gaat zetten in de digitale agenda wordt je teveel afgeleid. Klanten bellen gedurende dag naar de salon. Dit zorgt ervoor dat de agenda niet up to date is en dat je continue wordt afgeleid. De beste manier is om met de kappers na werk in 2-3 uur alle afspraken over te zetten. De volgende dag kun je aan de slag met de digitale agenda.

Leg de fysieke kappersagenda weg

Natuurlijk is iedereen in de salon gewend om gebruik te maken van de fysieke agenda. Toch raden wij aan om na opvoeren van alle historische afspraken de fysieke agenda direct weg te leggen. Zo wennen de kappers het snelste aan de nieuwe manier van werken.

Heb je vragen over het implementeren van jouw digitale agenda? Het team van Aimy helpt je graag verder.

Scroll naar boven