Het belang van een review voor een kapper

Share This Post

Wat is het belang van reviews op een kapper? Steeds meer consumenten delen reviews van kappers online. Dit komt omdat steeds meer kappers reviews vragen aan consumenten, maar ook dat consumenten mondiger worden en reviews delen op het internet. Bekende platformen waar reviews van kappers worden gedeeld zijn, Google Reviews, Facebook en Instagram. De impact van een review kan groot zijn voor een kapper. Hoe ga je om met reviews als kapper en hoe verhoog je het aantal positieve reviews? In deze blogpost behandelen we deze vragen.

De impact van reviews op een kapper

82% van alle Nederlanders gebruikt zijn telefoon of computer in het orientatieproces voor het kopen van diensten en producten. Daarvan zegt 86% van de consumenten dat een review een belangrijk onderdeel is in de aankoop beslissing. De impact van een review is dus erg groot voor nieuwe klanten die een kapper gaan bezoeken (Google, 2018).

Tevens is de toegankelijkheid van het plaatsen en bekijken van reviews ook makkelijker geworden. Zo kunnen consumenten (anoniem) een review plaatsen op Google reviews, Instagram en Facebook. Al deze reviews zijn direct zichtbaar in de zoekresultaten van de potentiele kopers. Een slechte review kan een enorme impact hebben.

Er wordt vaak gedacht dat social media een soort van klaagmuur is. Echter blijkt uit onderzoek (frankwatching, 2017) dat dit niet het geval is. In het onderzoek is er gekeken naar het sentiment van reviews. Hier kwam uit naar voren dat 60% van de reviews positief zijn, 30% negatief en 10% neutraal.

Het belang van reviews voor kappers

Consumenten gebruiken voor het vinden van een kapper een review om te beoordelen of deze kapper wel bij hem of haar past. Dit doen ze aan de hand van de volgende criteria:

  • Vriendelijkheid van de kappers in de salon
  • De tijd die wordt genomen voor de behandeling (= snelheid)
  • De uitstraling van de salon
  • De kwaliteit van de behandeling
  • Hoe lang er gewacht moet worden om de behandeling plaats te laten vinden (= goed inplannen van de afspraak)
  • Of de verwachtingen waar gemaakt zijn
  • Prijs van de behandeling vs. kwaliteit

Een goede mix van de bovenstaande punten, niet alleen positief, maar ook negatieve punten, zorgt voor betrouwbaarheid van de salon. Hiermee kunnen nieuwe klanten worden overtuigd om naar de kapper te gaan. Tevens zorgen goede reviews voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines, zoals Google.

Hoe krijg ik reviews als kapper?

Wanneer je aan de slag gaat met reviews is het van belang om eerst goed na te denken over de documentatie van de reviews, hoe ga je de reviews vragen en waar zou je de reviews willen laten zien. Voor de eerste twee vragen is het aan te bevelen om gebruik te maken van software voor je kapperszaak. Het review systeem van Aimy biedt de mogelijkheid om automatisch emails te sturen voor het vragen van reviews. Deze reviews worden gelinkt aan de afspraken die in de agenda staan. Op het moment dat een consument een review heeft ingevuld wordt deze opgeslagen in het systeem en toegankelijk gemaakt voor de kapper. Met de reporting functionaliteit kan een kapper sturen op de verbeterpunten.

review kapper

Consumenten plaatsen reviews op Google Reviews, Instagram en Facebook. Door in de mail naar de consument te vragen om een review op een specifieke plaats te posten, kan je de consument sturen.

Wil je meer weten over reviews en/of gebruik maken van het review systeem van Aimy? Probeer dan Aimy 14 dagen gratis uit.

Scroll naar boven