Kei scherp | Ervaring met salonsoftware Aimy

Klantcase

Kei scherp

2

Locaties

14

Medewerkers

2017

Bestaan sinds

5

Sterren op Google

Het ontstaan van Kei scherp

Als jonge jongen zat Joep altijd al vol interesse bij de kapper. Dit was het voor hem, dit was wat hij wilde doen. Toch nam hij een andere weg. Hij begon aan de opleiding marketing en communicatie, maar stopte met een ongekende score van 78% ongeoorloofde afwezigheid. Daarna belandde hij in de bouw als elektricien, maar na een jaar besefte hij dat ook dit niet zijn roeping was. Op zoek naar een nieuwe uitdaging werd hij verkoopspecialist bij een kledingwinkel. Hij begon als stagiair en eindigde als assistent-manager. In 2015-2016 besloot hij uit zijn comfortzone te stappen. Hij schakelde om tot barbier  en startte in 2017 met Kei Scherp. Geen idee wat hij kon verwachten, maar uiteindelijk groeide het uit tot een serieus bedrijf. Kei Scherp is meer dan alleen een dienstverlening geworden. Het is een barbier-opleider, een cursusaanbieder, een eigen haar- en baardproductlijn én een kledingmerk. Op 1 mei 2022 openden ze zelfs een tweede vestiging van Kei Scherp in Eindhoven, gerund door zijn compagnon Tim!

Het ontstaan van barbershop kei scherp

Als Tim aan de beurt is voor een knipbeurt, gebeurt dat vaak door Joep. Tijdens die knipbeurten praten ze vaak over hun toekomstplannen en ontstaan er fantastische ideeën. Na 3 jaar reizen van Eindhoven naar Oss en terug, begon Tim dat een beetje beu te worden, maar hij wilde Kei Scherp niet verlaten. Tijdens een van hun knipbeurten vroeg Tim aan Joep wat hij van het idee vond om samen te gaan werken. Na de Kei Scherp Academy en de Kei Scherp kledinglijn leek Joep het ook wel tijd te vinden voor meer. Zes maanden, een paar bedrijfsplannen en wat knipbeurten later kwam er een pand in de Stadspoort vrij. Hartje centrum, dat moest het zijn! De makelaar werd opgebeld en de bezichtiging werd ingepland. Al snel bleek dat deze plek perfect was voor de tweede Kei Scherp vestiging.

Team Kei scherp barbershop

Wat ons onderscheidt van andere barbershops is dat niets te gek is. We zijn elke dag bezig met onze passie voor het vak en zorgen ervoor dat de klant zich van begin tot eind thuis voelt. De barbershop waar het elke dag voelt als vrijdag.

Voordat we waren overgestapt op Aimy, hadden we al een online boekingssysteem. Toen we overstapten naar Aimy werd alles veel gemakkelijker. Herinneringen via WhatsApp, dat heeft geen enkel ander boekingssysteem. Laten we eerlijk zijn, wie kijkt nu nog naar sms-berichten? Naast dat dit een goedkopere optie is, bereik je er ook veel meer mensen mee. Verder is het een zeer gebruiksvriendelijk systeem en als ik vragen heb, kan ik ze altijd stellen en worden ze snel beantwoord.

Joep eigenaar van barbershop Kei scherp

‘De functie die de grootste impact heeft op ons dagelijks salonbeheer is het automatisch doorplannen van klanten. Want een vollere agenda betekent meer tijd met onze passie bezig zijn. En de WhatsApp-integratie? Daar kunnen we echt niet meer zonder.’

– Joep | Kei scherp