Vernieuwende content ideeën voor jouw salon

Dat online aanwezigheid op social media erg belangrijk is voor een salon, is inmiddels algemeen bekend. ​​Maar hoe behoud je de interesse van je volgers en zorg je ervoor dat je salon zich onderscheidt met steeds vernieuwende en boeiende content? Naarmate je meer berichten plaatst, kan het een uitdaging worden. In deze uitgebreide blog delen we daarom een aantal creatieve content ideeën die je kunt toepassen om je salon te laten opvallen op sociale media.

1. Tips

Deel handige tips en trucs over haarverzorging, stylingtechnieken, kleuradvies, en nog veel meer. Deze content biedt waardevolle informatie aan je volgers en laat zien dat je salon deskundigheid en zorg voor hun haar heeft. Dit hoeft niet altijd in de vorm van een post of een reel, maar kan ook door live te gaan op TikTok. Het is leuk als je dit op een vast moment doet, zodat dit echt een routine wordt voor jouw volgers om op dat moment mee te kijken.

2. Het team

Laat je volgers kennismaken met de gezichten achter de schermen van je salon door het team in de spotlight te zetten. Dit kan je doen door het team voor te stellen en hen iets meer te vertellen over hun achtergrond, expertise en passie voor het vak. Laat je medewerkers ook een story take-over doen, waarbij ze de volgers een dagje meenemen in hun leven. Dat laat niet alleen zien dat jullie een hecht en professioneel team hebben, maar wekt ook het vertrouwen van je volgers, want het geeft je salon karakter en een persoonlijke touch.

social media content ideeen voor salons

3. Before en after

Before-and-after foto’s zijn altijd populair op sociale media omdat ze de vaardigheid van je team demonstreren en potentiële klanten een idee geven van wat ze kunnen verwachten. Laat die transformaties dus vooral zien! Dit kan door middel van een foto, maar wil je het nog wat interactiever maken? Neem een video op met je klant voor TikTok of maak een korte reel.

4. Winacties en raadsels

Organiseer regelmatig winacties op je sociale mediakanalen om de betrokkenheid van je volgers te vergroten. Dit kan variëren van het weggeven van gratis knipbeurten of haarverzorgingsproducten. Door winacties te organiseren, moedig je je interactie aan en stimuleer je volgers om je berichten te delen en vrienden uit te nodigen om deel te nemen.

Een andere leuke manier om de betrokkenheid te vergroten, is door raadsels of puzzels te delen op je sociale mediakanalen. Dit kan een grappige woordzoeker zijn met haarstijl gerelateerde termen, een uitdagende kappersquiz of een raadsel waarbij volgers moeten raden welke haar behandeling wordt beschreven. Door je volgers uit te dagen en ze actief te betrekken bij je content, creëer je een speelse en interactieve ervaring die de betrokkenheid vergroot en je salon in de schijnwerpers zet. Dit kan je groot aanpakken, maar kan in principe ook gewoon op de stories, in de vorm van een quiz of poll.

Met deze vernieuwende content ideeën ben je helemaal klaar om je salon te laten schitteren op sociale media. Blijf experimenteren, wees creatief en blijf vooral trouw aan je eigen stijl. Veel succes!

Aimy is the fastest growing salon software. Start for free and find out why for yourself.

Start for free with Aimy