De beste salonsoftware
kiezen: waar let je op?

Je hebt plannen om voor jezelf te beginnen of je bent niet tevreden met je eigen salonsoftware en dus begonnen met de zoektocht naar de beste salon software. Met steeds meer aanbod op de markt kan het een nogal uitdagende taak zijn om een software te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en wensen. Waar moet je allemaal op letten? Wat zijn handige functies en moet je absoluut niet vergeten voor je een abonnement afsluit? In deze blog delen we een aantal handige punten met jou.

1. Functionaliteit

Een van de eerste dingen om naar te kijken bij het kiezen van salon software is de functionaliteit ervan. Welke functies heeft het te bieden en zijn deze geschikt voor jouw salon? Denk hierbij aan salon agenda, klantenbeheer, online boekingen, digitale kassa, marketingtools en rapportages. Als je het lastig vindt om na te denken over andere functionaliteiten die je ook belangrijk zou vinden, denk dan aan werkzaamheden waar je momenteel veel tijd aan kwijt bent en die je graag zou willen optimaliseren. Hoeveel appjes beantwoord je bijvoorbeeld op een dag? Of afrekenen met een klant? Ook dit kan je optimaliseren door een salonsoftware te kiezen waarmee je gebruik kan maken van WhatsApp boekingen en betaalverzoekjes via WhatsApp. Zorg ervoor dat je dus goed nadenkt over functies die jij belangrijk vindt en zoek een software die deze functies aanbiedt.

2. Gebruiksvriendelijkheid

Niemand heeft tijd om urenlang te worstelen met ingewikkelde software. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor salonsoftware die gebruiksvriendelijk is. De interface moet gemakkelijk te navigeren zijn, zodat zowel jij als je team snel aan de slag kunnen zonder veel training. 


3. Betrouwbaarheid en support

Lees beoordelingen van andere salon eigenaren om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid van de software. Daarnaast is een goede klantenservice en ondersteuning cruciaal voor het oplossen van eventuele problemen die zich kunnen voordoen. Als je ergens niet uitkomt, dan is het fijn dat je niet dagenlang hoeft te wachten, maar snel terecht kan met je probleem.

Dit is hoe je je salon soepel beheert zonder receptioniste

4. Integraties

Salonsoftware die naadloos integreert met andere tools en systemen die je al gebruikt, kan je leven een stuk eenvoudiger maken. Kijk dus naar software die integraties biedt met bijvoorbeeld boekhoudsoftware, pinterminal en marketing platforms.

5. Prijs

Uiteraard speelt ook de prijs een rol bij het kiezen van de beste salonsoftware. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders en kijk naar wat je krijgt voor je geld. Je wil voorkomen dat je te veel betaalt, terwijl je bij een andere aanbieder hetzelfde kan ontvangen. Let ook op eventuele verborgen kosten. Bij Aimy heb je bijvoorbeeld een gratis overstapservice, waarbij alles kosteloos voor je wordt omgezet. Er zijn aanbieders die hier wel geld voor in rekening brengen.

6. Proefperiode

Nadat je de functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid, support, integraties en prijs hebt onderzocht, is het belangrijk om de software zelf te ervaren. Kijk of de software waar je voorkeur naar uitgaat een gratis proefperiode aanbiedt. Bij Aimy kan je de salonsoftware bijvoorbeeld  voor 21 gratis uitproberen. Dat is fijn als je toch nog een beter beeld wil. 

Kies voor de snelstgroeiende salon software

Wist je dat Aimy de snelstgroeiende salon software is op dit moment? Hieronder vind je de voordelen van Aimy op een rij:

Icoon Bespaar tot wel 70%

Bespaar tot wel 70%

We bieden het meest uitgebreide pakket tegen de laagste kosten. Zo kan je Aimy al afnemen voor 17,50 euro per maand.

Icoon Vertrouwend en jong team

Vertrouwend en jong team

Met een jong en toegankelijk team streven we er elke dag naar om de beste software te bieden.

Icoon De nieuwste functies

De nieuwste functies

De allernieuwste functies, zoals cross boeken, betaalverzoekjes versturen via WhatsApp, dynamisch prijzen en meer.

Plan vandaag nog een gratis demo in en ontdek de voordelen van Aimy voor jouw salon.

Request Demo