4 redenen waarom klanten liever online boeken

Een groot deel van ons leven speelt zich tegenwoordig online af. We bestellen onze kleding online, reserveren online een plekje in een restaurant en boeken zelfs vakanties via het internet. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan het online maken van afspraken bij de fysiotherapeut, kapper of schoonheidsspecialist. Waarom zou je nog de telefoon oppakken als je alles online kunt regelen? In deze blog delen wij vier redenen waarom je als saloneigenaar zou moeten overstappen naar een online boekingssysteem.

1. 24/7 beschikbaar 

Iedereen is tegenwoordig druk! We hebben verplichtingen op het werk of tijdens onze studie, willen het liefst een aantal keer per week sporten, familie en vrienden vaak genoeg zien en ook nog wat tijd voor onszelf hebben om op te laden. Juist daarom is de flexibiliteit om op elk moment te boeken, of dat nu midden in de nacht is of tijdens een hectische werkdag, erg fijn! Met een online boekingssysteem geef je jouw klanten die vrijheid en hoeven zij niet te wachten tot je open bent of terug te bellen voor meer informatie. Dat betekent voor jou ook dat je minder tijd kwijt bent aan het opnemen van telefoontjes voor afspraken.

2. Eenvoudige toegang tot beschikbaarheid 

‘Ik weet even niet zeker of ik al een andere klant heb staan. ‘Ik bel je zo terug!’ Dit is een voorbeeld van een situatie die je wil voorkomen. Zonder duidelijk inzicht in je beschikbaarheid, moet je heen en weer bellen om zeker te zijn dat je de klant kunt inboeken op dat tijdstip. Met online boeken ziet de klant in een paar klikken welke tijdsloten beschikbaar zijn en kan er snel een afspraak worden geboekt. Dit bespaart niet alleen tijd voor de klant, maar ook jou als saloneigenaar.

3. Herinneringen en notificaties 

Het is voor jou als saloneigenaar frustrerend als een klant niet komt opdagen. Dit kan komen doordat de klant de afspraak is vergeten of niet tijdig heeft doorgegeven dat het niet meer uitkomt. Iedere keer dat dit gebeurt, betekent het inkomstenverlies. En dat is niet gunstig voor de lange termijn. Gelukkig kan dit worden voorkomen met een online boekingssysteem. No-shows kunnen namelijk op een zeer effectieve manier worden verminderd door klanten tijdig te herinneren aan hun afspraak. Met Aimy kan dit zowel via e-mail als via een WhatsApp-bericht, waarbij klanten een bevestiging en een herinnering krijgen van hun afspraak. Mocht de afspraak niet uitkomen? Dan kan de klant dit met een klik op de knop annuleren. Een online boekingssysteem draagt dus bij aan een efficiëntere planning en vermindert het aantal gemiste afspraken.

Aimy
4. Betere organisatie en overzicht 

Voor een saloneigenaar biedt een online boekingssysteem een georganiseerd overzicht van alle afspraken. Dit maakt het plannen van de dag efficiënter en helpt bij het voorkomen van dubbele boekingen. Bovendien worden alle gegevens op één plek bewaard, zoals de behandeling die is gegeven en bijzonderheden die belangrijk zijn tot aan de laatst geboekte afspraak van de klant.

Kortom, het online maken van afspraken is niet alleen een praktische keuze, maar het biedt ook een naadloze en moderne ervaring in een wereld die steeds meer wordt gedreven door online mogelijkheden. Wil je jouw klanten en jezelf als saloneigenaar ook dit gemak bieden? Plan dan nu een gratis demo om de voordelen en het gemak van online boeken te ontdekken met Aimy!

Benieuwd naar Aimy’s salon software? Plan een gratis demo

Request Demo