De 8 belangrijkste cijfers voor jouw salon

Als saloneigenaar is het essentieel om enkele cruciale cijfers goed in de gaten te houden. In deze blog bieden we een overzicht van de belangrijkste statistieken en de tools waarmee je deze gegevens altijd up-to-date kunt houden.

Belangrijkste cijfers voor jouw salon:

  • Omzet (exclusief BTW): Dit cijfer vertegenwoordigt het totale bedrag dat je verdient met de verkoop van je diensten of producten. Het is van cruciaal belang om te kijken naar de groei of stabiliteit van je omzet, omdat dit aangeeft hoe goed je salon presteert in termen van inkomsten.
  • Omzet per klant: Deze statistiek toont het gemiddelde bedrag dat je verdient bij elke transactie in je salon. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat deze waarde blijft stijgen, omdat het aangeeft dat klanten meer uitgeven en je salon vaker bezoeken.
  • Verdeling van de omzet per type: Dit cijfer geeft inzicht in welk percentage van je totale omzet afkomstig is van verschillende soorten diensten, zoals knippen, kleuren en ook wie: vrouwen, mannen of kinderen. Dit kan je helpen bij het aanpassen van je aanbod en prijsstrategie.
  • Maandelijkse kosten: Hierbij gaat het om de totale uitgaven die je salon maandelijks maakt. Het is van belang om deze kosten te monitoren en te letten op eventuele stijgingen, omdat dit kan leiden tot aanpassingen in je prijsstelling.
salon software rapportage
  • Doorboekingspercentage: Dit cijfer geeft aan hoeveel klanten na hun eerste bezoek meteen een vervolgafspraak maken. Een hoog doorboekingspercentage wijst op tevredenheid en loyaliteit onder je klanten, wat gunstig is voor herhaalbezoeken.
  • Percentage nieuwe klanten: Dit percentage geeft aan hoeveel van je klanten nieuwe klanten zijn. Streven naar minstens 10% nieuwe klanten is essentieel, omdat dit zorgt voor een natuurlijke groei van je salon en een bredere klantenkring.
  • Percentage omzet uit productverkoop ten opzichte van totale omzet: Dit cijfer laat zien welk deel van je totale omzet afkomstig is van de verkoop van producten, zoals haarverzorgingsproducten of stylingtools. Het landelijk gemiddelde ligt rond 9%, maar je kunt proberen dit percentage te verhogen door meer producten aan je klanten te verkopen.
  • Marketingkosten per klant: Deze statistiek laat zien hoeveel je gemiddeld uitgeeft aan marketing per klant. Door deze kosten bij te houden, kun je effectiever bepalen welke marketingbronnen het meest waardevol zijn voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Als kapper heb je het al druk genoeg. Het is begrijpelijk dat je duizelt van al deze cijfers. Hoe in vredesnaam ga je dit allemaal bijhouden? Maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing. Met software zoals Aimy kun je deze cijfers moeiteloos beheren. Aimy biedt je real-time overzichten die je in één oogopslag laten zien hoe je salon ervoor staat.

En dat is nog niet alles. Aimy gaat verder dan alleen inzicht in je cijfers. Het is ook geïntegreerd met boekhoudsoftware, wat betekent dat al je financiële gegevens naadloos samenkomen. Beter inzicht, minder tijd besteden aan administratie en meer tijd om te doen waar je van houdt: je klanten blij maken en je salon laten groeien.

Wil je meer weten over hoe Meet Aimy je kan helpen bij het beheren van je salon en het implementeren van deze strategieën?

Neem contact met ons op voor meer info of plan een gratis demo in.

Planifier une démonstration