Whatsapp voor een kapper

Share This Post

Whatsapp is een van de meest gebruikte online tools door de Nederlandse bevolking. Wereldwijd gebruiken 1,5 miljard mensen whatsapp. In Nederland zijn dit er 12 miljoen. Dat betekent dat meer dan 66% van alle Nederlanders Whatsapp gebruiken (bron: deimel.nl). Maar hoe kan je als kapper whatsapp het beste gebruiken? 

Whatsapp om klanten te informeren

De eerste mogelijkheid is om klanten te informeren via whatsapp. Denk hierbij aan boekingsbevestigingen en reminders. Het is een andere en directere manier om klanten te informeren dan e-mail. Een goede communicatie naar klanten zorgt voor een hogere tevredenheid en een lager no-show percentage. 

Whatsapp gebruiken voor online afspraken

Een tweede mogelijkheid voor het inzetten van whatsapp is het maken van een online afspraak. Via whatsapp kan je eenvoudig een conversatie starten met vragen. Dit kan de kapper persoonlijk zelf doen of door een script via de business whatsapp API. Whatsapp wordt door zo veel Nederlanders als voorkeur kanaal gebruikt om te communiceren en daarnaast zijn ze dit kanaal gewend. Dus online afspraken maken via whatsapp is een eenvoudige manier om klanten te bedienen.

Whatsapp inzetten voor vragen

Veelal nemen klanten contact op met een kapper via de telefoon wanneer ze een vraag hebben. Dit kost veel tijd en geeft niet de mogelijkheid om op een ander moment (wanneer het wel schikt) te reageren. Whatsapp biedt dit wel, door klanten via een gecentraliseerd nummer contact met je op te laten nemen kan je op het door jouw geschikte moment reageren. 

De kosten van Whatsapp gebruiken?

Consumenten kunnen gratis gebruik maken van Whatsapp. Indien je het wil toepassen voor jouw kapperszaak komen er, net als SMS berichten, kosten bij kijken. Dit bedrag is ongeveer evenveel als een SMS. Echter door het slim in te zetten kan je de kosten laag houden. Met de software van Aimy bieden we whatsapp add-ons aan. Dit zijn bundels waarmee je klanten kan bereiken via whatsapp. Het gaat hier dan om proactieve berichten (zoals boekingsbevestigingen), maar ook reactieve berichten (zoals vragen en boekingen). De slimme opzet is voor jouw dan al geinstalleerd. Wil je meer weten naam dan contact op met het team van Aimy.

Scroll naar boven