Wanneer kan ik mijn klanten als kapper het beste benaderen?

Share This Post

Je bent net gestart als kapper, of je hebt een succesvolle salon, maar hoe ga je met je klanten om? Wat zijn de beste momenten om klanten te benaderen? Het binden en boeien van klanten is van belang voor elke kapper. Immers tevreden en terugkerende klanten is de basis van een gezonde salon. In deze blogpost een uiteenzetting van slimme klant contact momenten voor een kapper.

Boekingsbevestiging afspraak

De eerste en wellicht belangrijkste contact moment is de boekingsbevestiging van een afspraak bij de kapper. Deze bevestiging wordt direct via email, sms of whatsapp verstuurd na het boeken van een afspraak. In het bericht naar de klant meld je de datum, tijd, wat voor afspraak en bij wie je wordt geholpen. Het is ook raadzaam om dit bericht leuker te maken door het persoonlijk te maken (de naam van de klant te melden) en wellicht inspiratie mee te sturen voor de afspraak. Denk hierbij aan een look book.

Reminder afspraak bij een kapper

Om het aantal no-shows zo laag mogelijk te houden is het raadzaam om een dag van te voren (meestal 24-uur van te voren) een reminder naar de klant te sturen over zijn of haar afspraak. In deze no-show vermeld je nogmaals de gegevens van de afspraak. Tevens meld je duidelijk dat als de afspraak onverhoopt niet door kan gaan dat de klant de afspraak kan cancelen.

Review afspraak

Natuurlijk wil je als kapper graag weten of de klant tevreden is geweest met de afspraak. Vaak zijn klanten eerlijker en mondiger achteraf dan tijdens de afspraak zelf. Om de tevredenheid te meten is het raadzaam om na de afspraak (>30 minuten na eindigen afspraak) een bericht te sturen om een review te vragen. Vraag niet alleen een cijfer, maar ook een comment. Hiermee haal je meer informatie in huis. Dus ook wat je kan verbeteren.

Motiveren om weer naar de kapper te gaan

Veel klanten hebben een vaste frequentie voor het boeken van een kappersafspraak. Om deze frequentie in tact te houden en klanten te motiveren om vaker naar de kapper te gaan kan het raadzaam zijn om pro-actief een bericht naar de klant te sturen voor een nieuwe afspraak. Gemiddeld gaat een Nederlander 6-8 keer per jaar naar de kapper. Wat betekent dat je een bericht na ongeveer 6 weken na de laatste afspraak kan sturen.

Nieuwe producten

Eens in de zoveel tijd komen er nieuwe producten in de salon of worden bestaande producten vervangen. Op het moment dat je een goede klantenbase hebt kan het interessant zijn om de klanten te benaderen over deze nieuwe producten. Wellicht willen ze tussen de afspraken door bepaalde producten kopen. Misschien is de shampoo wel opgeraakt?

Verjaardag van de klant

Een attente kapper zorgt voor een hoge tevredenheid bij de klant. Tevens bind het de klant nog meer aan de kapper. Een slim contact moment is een felicitatie op de dag dat de klant jarig is. Het biedt ook de mogelijkheid om een klant bijvoorbeeld met een korting weer naar de salon te brengen.

Hoe kan ik mijn klanten bereiken?

Om de klanten gestructureerd en op de juiste wijze te benaderen is het raadzaam om kapperssoftware te gebruiken. De software van Aimy biedt een CRM tool waarmee alle klanten worden opgeslagen en benaderd kunnen worden op de juiste momenten. Dit kan automatisch gebeuren door notificaties aan of uit te zetten, of door direct een klant te benaderen vanuit het klantenoverzicht. Wil je meer weten? Probeer Aimy dan 14 dagen uit.

Scroll naar boven