Software update (07-09-2021)

Share This Post

Er staat weer een nieuwe update klaar voor Aimy! We hebben geprobeerd jullie feedback zo goed mogelijk te verwerken en daarom zijn er weer mooie nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Maar voordat we ingaan op de nieuwe functionaliteiten willen we jullie nog attenderen op een andere wijziging die gaat plaatsvinden:

Overgang agenda (bèta)

Enige tijd geleden is er aan de agenda een bèta-versie toegevoegd, waarin de vernieuwde afspraken pop-up zat.
       
Na volgende week zal deze bèta-versie worden ingesteld als standaardversie van de agenda. Mocht je deze dus nog niet gebruikt hebben, neem dan snel een kijkje! De belangrijkste wijziging: in het nieuwe venster dien je aan te vinken wanneer een klant specifiek voor een medewerker komt, waar dit voorheen standaard aan stond.

Hieronder de belangrijkste punten op een rijtje m.b.t. de nieuwe software update.  Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je ons altijd even mailen of een kijkje nemen op onze supportpagina!

So, what’s new?!

 

Bankincasso bij abonnementen

Er is een optie toegevoegd om abonnementen handmatig te incasseren. Bij het onderdeel abonnementen kun je filteren op automatisch/handmatig. Vervolgens kun je bij handmatig een bankincasso-bestand genereren en de abonnementen op betaald zetten.

Kassaoverzicht vernieuwd

De vormgeving van het kassaoverzicht is aangepast en gebruiksvriendelijker gemaakt (ook voor mobiel). Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om vanuit de kassa een factuur te exporteren als PDF. Hiervoor is het wel noodzakelijk om in je profiel (Account > Profiel) de volgende gegevens toe te voegen, zodat deze op de factuur getoond kunnen worden: KVK-nummer, BTW-nummer en bankrekeninggegevens.

 

Verbeterde kasopmaak

Via het boek-icoontje in het “totale omzet”-vak kun je een overzicht van alle betalingen van de dag uitklappen. Hierin worden ook verschillen tussen factuur en betaling getoond, om snel te zien waar de kasverschillen vandaan komen.

Verder kun je nu onderaan ook de werkuren van medewerkers toevoegen, zodat dit dagelijks wordt bijgehouden. Dit zal vervolgens worden bijgewerkt in het overzicht van medewerkers (Reporting > Financieel > Werknemer).

Rapport (kleurkaart) geschiedenis in afspraak

Wanneer je een afspraak opent kun je nu (onder de klantgegevens) in een oogopslag het laatste rapport (kleurkaart) zien. Ook kun je deze meteen printen, een nieuwe kleurkaart toevoegen of de gehele rapport geschiedenis uitklappen.

Categorie toekennen aan combinatieservices

Vanaf nu is het mogelijk om een combinatieservice onder een categorie te plaatsen en deze te ranken (ze hoeven dus niet meer allemaal onder de categorie “combinatieservice” te blijven staan). Je kunt een combinatie service via het “drag and drop” principe slepen naar een andere categorie, of via de drie puntjes achter de service de behandeling (en categorie) wijzigen/toekennen.

 

Kleuren aan services

Er zijn extra opties voor kleuren van afspraken in de agenda toegevoegd. Deze zijn in te stellen via: Account > Profiel > tab Overig. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende opties, op basis waarvan de afspraken gekleurd zullen worden:

  1. Wel/geen voorkeur voor een bepaalde medewerker (naast de standaardkleuren, nu ook mogelijk om zelf kleuren te kiezen)
  2. Op basis van services (hierbij wordt de toegekende kleur uit de service overgenomen)

Vernieuwde klantenpagina

In de vernieuwde klantenpagina is het nu mogelijk om alle klanten (of een bepaalde selectie) in een keer te selecteren. Ook zijn er nieuwe filters (o.a. medewerker/geslacht/no-show/datum/debiteuren) aangemaakt om bepaalde type klanten sneller en gemakkelijker op te zoeken of te selecteren voor een actie (bijv. mailing).
Tip: bekijk onze product tour op de klantenpagina, waarin we je stap voor stap meenemen in deze verbeteringen!

 

What’s next?!

 

Ondertussen werken we ook alweer aan een aantal mooie nieuwe verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Hierbij alvast een kleine sneak preview van wat er komende tijd op de agenda staat:

  • Nieuwe beschikbaarheidspagina
  • Verschillende medewerkers boeken voor behandelingen in widget
  • Up-sell vanuit de widget
  • Widgetlink voor social media
  • Salon app voor klanten (!)
  • Eventmanager (algemeen communicatieplatform voor o.a. e-mailtemplates)

Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je ons altijd even mailen of een kijkje nemen op onze supportpagina!

Tip! Verwijder je cachegeheugen na een software-update om ervoor te zorgen dat de applicatie optimaal blijft werken. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen.

Scroll naar boven