Software update (01-11-2021)

Share This Post

Er staat weer een nieuwe update klaar voor Aimy! Hieronder de belangrijkste punten op een rijtje m.b.t. de nieuwe software update.  Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je ons altijd even mailen of een kijkje nemen op onze supportpagina!

So, what’s new?!

 

Combineren van facturen

Je kunt nu bij het opmaken van een factuur andere facturen van die dag of openstaande betalingen van dezelfde klant toe te voegen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een ouder wilt afrekenen voor zichzelf en voor zijn/haar kind.

 

Aanbetalingen

Voor online boekingen via de widget is het nu mogelijk om aanbetalingen verplicht of optioneel te maken. Dit kun je instellen via Instellingen > Widget.

Bij optioneel is er nog de keuze tussen volledige en gedeelde aanbetaling (vast bedrag of percentage). Het bedrag wordt vervolgens direct op de rekening van de salon gestort door de Mollie API key in te vullen. (Lees hier hoe je een Mollie API key kunt aanvragen).

 

Slotje-symbool voor specifiek voor medewerker

Via Account > Profiel kun je (onder het tabje ” Overig”) instellen hoe de kleuren in de agenda worden bepaald. Je kunt hier kiezen uit twee opties:

  1. Kleur instellen o.b.v. voorkeur voor medewerker: hierbij kun je twee kleuren kiezen; een kleur voor wanneer een klant voorkeur heeft voor een specifieke medewerker en een kleur voor wanneer de klant geen voorkeur aangeeft.
  2. Kleur instellen o.b.v. service: de kleur die toegekend is aan de behandeling zal zichtbaar worden in de agenda (zie onderstaande afbeelding).

Wanneer je bij profielinstellingen hebt ingesteld dat de kleuren in de agenda o.b.v. services zijn, kun je vanaf nu alsnog zien of de afspraak specifiek voor een medewerker is gemaakt d.m.v. slot-icoontje.

Conflicterende afspraken

Bij het maken van een afspraak zal tijdens het inboeken een pop-up/melding getoond worden wanneer er al een afspraak op dat tijdstip (bijv. verder in de agenda) staat. Je kunt de afspraak vervolgens wel inplannen en zelf bepalen of/welke afspraak je eventueel naar een ander moment of andere medewerker verplaatst.

Notificatie uitstellen

In de afspraken pop-up kun je er nu voor kiezen om de notificatie met een minuut vertraging uit te sturen via de knop “notificatie uitstellen”. Dit kan bijv. handig zijn, wanneer je de afspraak eerst nog zelf in de agenda wilt bekijken/wijzigen, voordat de notificatie naar de klant uitgestuurd wordt.

Overzicht openstaande rapporten bij kasopmaak

In het overzicht van de kasopmaak staat onderaan hoeveel openstaande rapporten er zijn voor die dag. Zo kun je na afloop van de kasopmaak de rapporten nog invullen, voordat je de dag afsluit. Let op; via Account > Profiel > tabje Overig kun je instellen voor welke services een rapport ingediend moet worden.

Klant zoeken op straatnaam/PC

In alle zoekschermen binnen Aimy is het nu ook mogelijk om klanten te zoeken op basis van de straatnaam en/of postcode.

Omzet overzicht

Aan “Reporting” is een nieuw financieel omzet overzicht toegevoegd, waarin je per salon op maand- of weekniveau (uitgesplitst per dag) de omzet kunt zien. Hierbij kun je via de filters selecteren voor welk jaar en voor welke medewerker(s) je dit wilt tonen.

Widgetlink voor online boekingen

Via Instellingen > Widget > Widgetinstellingen (onderaan) kun je een directe link naar jouw widget vinden, die je kunt gebruiken voor online boekingen op bijv. social media of om handmatig door te sturen naar jouw klanten. Let op; zorg er wel voor dat je eerst de widget configureert en klaarzet.

What’s next?!

 

Ondertussen werken we ook alweer aan een aantal mooie nieuwe verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Hierbij alvast een kleine sneak preview van wat er komende tijd op de agenda staat:

  • Verschillende medewerkers boeken voor behandelingen in widget
  • Google Reserveren (koppeling via Google voor direct inboeken van afspraken)
  • Up-sell vanuit de widget
  • WhatsApp vanuit naam salon
  • Salon app voor klanten (!)
  • Eventmanager (algemeen communicatieplatform voor o.a. e-mailtemplates)

Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je ons altijd even mailen of een kijkje nemen op onze supportpagina!

Scroll naar boven