Salon knipsels & kapsels start met persoonlijk productadvies via Whatsapp

Share This Post

Afgelopen week lanceerde Aimy een nieuwe Whatsapp functionaliteit, voor de salon Knipsels en Kapsels, om persoonlijk productadvies te geven via Whatsapp voor de merken Kevin Murphy en Eleven Australia. 

Samen met Marja, eigenaresse van twee salons in Alphen aan de Rijn en Bodegraven, ontwikkelde Aimy de afgelopen weken deze nieuwe Whatsapp toepassing, zodat het krijgen van persoonlijk advies nog laagdrempelig en makkelijker is voor haar klanten. 

Belang van professionele haarproducten

Professionele haar producten zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de salon en van de klant beleving. Haarproducten helpen bij het oplossen van persoonlijke haarproblemen en vormen een belangrijke basis voor een goede look. Haar dat snel vet wordt, droog/ pluizig haar, gele tinten, futloos haar…, allemaal veel voorkomende problemen. Gelukkig is dit te voorkomen: door het gebruik van professionele producten. Maar hoe kies je nou het het juiste product dat past bij het probleem dat je wil oplossen, jouw haartype en aansluit op jouw wensen?

Extra contactmoment met je klanten.

Whatsapp is de meest gebruikte messaging applicatie in Nederland, met bijna 12 mln actieve gebruikers. Door whatsapp in te zetten creëer je een extra contactmoment met je klant en maak je het krijgen van persoonlijk productadvies laagdrempelig voor je klanten. Daarnaast verhoog je de klant tevredenheid, omdat klanten door hun ecommerce ervaring, steeds meer gewend zijn geraakt om zelf onderzoek te doen, welke producten aansluiten op hun wensen. 

Hoe het werkt:

De salon krijgt een unieke link, die zij kunnen gebruiken op hun website en kunnen delen met haar klanten via social media etc. 

Wanneer een klant op deze link klikt, start de conversatie met Aimy automatisch in Whatsapp. De chat met Aimy duurt vervolgens slechts 40 seconden.

Door het beantwoorden van de vragen die samen met de salon zijn opgesteld, ontvang de klant gelijk advies welke producten aansluiten bij zijn of haar problemen, haartype en wensen. 

Zelf Proberen?

Klik dan op de volgende link en verstuur het bericht “product advies” aan Aimy (werkt alleen op mobiel): www.bit.ly/productadvies 

Scroll naar boven