Meer uit je klanten halen als kapper

Share This Post

Hoe haal ik meer uit mijn klanten als kapper? Dagelijks knippen kappers een groot aantal klanten. 40% van deze klanten kiest al 5 jaar er voor om weer terug te keren bij dezelfde kapsalon (Anko, 2019). Daarnaast keert 30% van de klanten terug in het afgelopen jaar bij dezelfde kapsalon. De overige klanten (30%) wisselt regelmatig van kapper. Gemiddeld gaat een klant om de 6 tot 8 weken terug naar de kapper om weer geknipt te worden. Maar hoe haal ik meer uit deze klanten? In deze blogpost behandel ik hoe je meer uit je klanten kan halen.

Klanten opslaan

Alle klanten die langs komen in de salon dienen in onze beleving te worden geregistreerd. Immers het is een klant moment en dus een kans om de klant nog een keer over de vloer te krijgen. Klanten opslaan / laten registreren kan op verschillende manieren:

 • Online afspraken: klanten maken afspraken via online afspraak mogelijkheden zoals een widget en whatsapp boekingssysteem
 • Afrekenen in salon: vraag de gegevens op het moment dat je afrekent met de klant

Om klanten op te slaan is het van belang dat je altijd een aantal gegevens opvraagd. Voor de software van Aimy is email adres, naam en telefoonnummer altijd nodig. Hiermee kunnen we afspraken vanuit het verleden matchen en zorgen we ervoor dat er een historie wordt opgebouwd.

klanten crm kapper
klanten crm kapper

Klanten activeren als kapper

Wat kan ik vervolgens met mijn klanten doen? Op het moment dat je een goede klanten database hebt (ook wel CRM systeem) heb je de mogelijkheid om de klanten te benaderen op de juiste momenten. Een aantal slimme klanten benader mogelijkheden (en dus een klant activeren) hebben we op een rij gezet:

 • Online afspraak bevestiging versturen;
 • Reviews vragen: hiermee kan je de feedback per knipbeurt, medewerker etc. boven water krijgen;
 • Reminder van de afspraak: hiermee verlaag je sterk het no-show percentage van een kapper;
 • Suggestie om een nieuwe afspraak te plannen na 6 weken;
 • Verkoop van producten;
 • Kortingsmogelijkheden bieden voor vrienden en familie;
 • Historie bekijken tijdens een knipbeurt, om de klant goed voorbereid te knippen. Denk hierbij aan de foto’s die je in het verleden hebt gemaakt. Of een notitie;
 • Bekijken welke berichten je in het verleden naar de klant hebt verstuurd om niet overbodig veel berichten te versturen, of
 • Het notificeren naar een klant aan/uit te zetten. Zodat de klant zijn voorkeuren kan doorgeven over de manier van benaderen.

Yes kapper, ga aan de slag met je klanten

Kortom, haal meer uit je klanten als kapper. Doe dit door de klanten eerst goed op te slaan en gebruik daar meerdere methodieken voor. Activeer deze klanten door op de juiste momenten de klanten te benaderen. In de Aimy software zit een uitgebreide CRM voor kappers. Hiermee kan je eenvoudig klanten (geautomatiseerd) benaderen. Wil je meer weten, meld je dan aan voor de software van Aimy.

Scroll naar boven