Kassasysteem salon

Share This Post

Waarom zou ik een kassasysteem aanschaffen voor mijn kapperszaak? Een vraag die we veel te horen krijgen in de gesprekken met kappers. In deze blogpost een uiteenzetting over een kassasysteem voor een salon.

Wat is een kassasysteem voor een salon?

Een kassasysteem voor een kapperszaak is een registratie systeem waar alle transacties van een kapper in worden bijgehouden. De kapper kan een transactie aanmaken en deze vervolgens opslaan. Hiermee kan de boekhouding eenvoudig worden gedaan, de klant kan een “bonnetje” ontvangen en wordt alles automatisch verwerkt in de administratie. Om een kassasysteem in te richten is het van belang dat de producten (inclusief BTW) bekend zijn in het systeem. Tevens dienen de medewerkers worden opgevoerd zodat er rapportages gemaakt kunnen worden.

Waarom een kassasysteem aanschaffen voor een kapperszaak?

Het aanschaffen van een kassasysteem heeft een groot aantal voordelen. We hebben de voordelen op een rij gezet:

  1. Bespaart tijd: immers alles wordt direct gedigitaliseerd en met een druk op de knop is de administratie gedaan.
  2. Minder fouten: de medewerkers van een kapperszaak kunnen via eenvoudige buttons de producten toevoegen. Prijzen worden getoond.
  3. Direct aangifte kunnen doen. Door het instellen van BTW regels is een overzicht voor de belastingdienst direct beschikbaar.

Hoe kan ik starten met een kassasysteem?

Een handige mogelijkheid voor het starten met een kassasysteem is salon software van bijvoorbeeld Aimy. Alle afspraken worden gemanaged en deze zijn gelinkt aan de producten/services die worden aangeboden. Tevens is er een kassa overview waar transacties in kunnen worden aangemaakt, bijgehouden en geëxporteerd. Hiermee heb je al je financiële transacties eenvoudig bij de hand. Meer weten? Probeer Aimy 60 dagen uit.

Scroll naar boven