How to: barbier starten en runnen

Share This Post

De opkomst van de barbier is de afgelopen jaren enorm. Steeds meer consumenten willen een barbier bezoeken. Immers het is trendy en het geeft je de mogelijkheid om er verzorgd uit te zien. Waar we voorheen 6 tot 9 keer per jaar naar de kapper gingen, gaan consumenten die een barbier bezoeken wel 10 tot 14 keer per jaar naar een barbier. In deze blogpost een uiteenzetting over barbiers.

Wat is een barbier?

Het wordt steeds stoerder om een barbier te bezoeken. De kenmerken van een barbier zijn dat ze zich focussen op het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren (zie ook wikipedia). Veel barbiers doen ook heren knippen. De oorsprong van de barbier komt uit de Middeleeuwen. De naam is afgeleid van de latijnse naam barba, wat baard betekend in het latijns.

Een barbier gebruikt een zeer scherp mes. Dit mes wordt op leren banden gescherpt. In eerste instantie werd het beroep in de afgelopen eeuwen steeds minder populair. Dit kwam door de opkomst van scheermessen en apparaten. Echter de laatste jaren is het beroep weer helemaal terug. Steeds meer consumenten willen naar een barbier.

Waarom een barbier zijn?

Er zijn een aantal redenen om een barbier te willen zijn:

  • Sociaal beroep: dagelijks ontmoet je nieuwe en bestaande klanten. Dit maakt het een sociaal beroep.
  • Eigen bedrijf runnen: het is een laagdrempelige manier om een eigen zaak te runnen. Je kan een barbier starten vanuit huis.
  • Het is een stoer beroep: de uitstraling van een barbier is stoer en hip. Dit maakt het voor veel mannen aantrekkelijk om dit beroep uit te oefenen.
  • Opleiding: de opleiding tot barbier is relatief snel af te ronden.

Hoe start ik als barbier?

Je bent overtuigd dat je een barbier wilt zijn? Dan dien je verolgens na te denken over een aantal zaken. Een aantal van deze zaken zijn administratief zoals inschrijving KVK, belastingdienst en opzetten boekhouding. Ook dien je te bepalen waar je gaat knippen; ga je dit thuis doen? In een salon? Of ga je een locatie huren? Andere zaken die georganiseerd dienen te worden hebben te maken met het vinden en binden van klanten. Welke marketing kanalen ga je inzetten om klanten naar jouw barbier te trekken?

Kapper software barbier

Run je barbier anno 2020! Wij van Aimy zijn er van overtuigd dat elke startende en bestaande barbier software nodig heeft om zijn zaak te runnen. Software zorgt ervoor dat de boekingen worden beheerd, dat boekingen online kunnen worden ontvangen, dat de klanten worden opgeslagen, en dat je klanten altijd op de juiste wijze kan informeren. Wil je meer weten over Aimy? Probeer Aimy dan 14 dagen gratis uit.

 

Scroll naar boven