How to (9) Hoe stuur ik een afspraakbevestiging?

Share This Post


in deze blog geven we meer uitleg over het gemak en nut van automatische afspraakbevestigingen sturen. Je kunt deze aanpassen door op  “instellingen” te klikken in het menu aan de linkerkant van de applicatie en vervolgens op “notificaties”. 

Je ziet dan een overzicht van alle automatische berichten die je kunt sturen. Als je op ΅afspraakbevestiging” klikt, kan je deze naar wens aanpassen. 

Waarom een afspraakbevestiging? 

De afspraak bevestiging wordt gelijk na het maken van een afspraak verstuurd aan de klant, zodat hij nogmaals de afspraak bevestigd krijgt en deze goed in zijn of haar agenda kan zetten. Bij elke bevestiging zit ook een link, waar de klant zijn afspraak aan kan passen of verwijderen. Dit kan tot maximaal 24 uur van te voren.

Aan / Uit

Je kunt zelf bepalen of je de afspraakbevestiging wel of niet wilt sturen. Je klikt op “aan” als je de afspraakbevestiging wilt versturen. Wil je dit liever niet, dan klik je op “uit”. 

Kanaal selecteren:

Hier stel je in of je afspraakbevestiging per email, per sms of per whatsapp wilt versturen aan de klant. Je kunt hiervoor 1 kanaal kiezen. Deze selecteer je door achter het kanaal van je keuze op het selectievakje te klikken. 

Let op: de whatsapp berichten moet je apart activeren in je abonnement. Zie ook de blog: “How to (X) abonnement wijzigen”

Standaard bericht aanpassen: 

Je kunt de tekst van de afspraakbevesting zelf aanpassen. Je typt in het tekstvak zelf de boodschap die je naar de klant wilt versturen, zodat je de tekst aan kunt passen aan de manier waarop jij met je klanten wilt communiceren. 

Preview: 

Je kunt zien hoe de afspraakbevestiging eruit komt te zien, door op preview te klikken. Je ziet dan het voorbeeld, precies zoals de klant de afspraakbevestiging zal ontvangen. 

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het instellen van notificaties.

Scroll naar boven