How to (7) Hoe kan ik een klant vinden in het klantenbestand?

Share This Post

Wanneer je naar het klantenbestand gaat, worden alle klanten weergegeven, Je ziet hier de naam van de klant, de datum van de laatste afspraak en een foto (wanneer deze is toegevoegd). Wij adviseren om alle informatie altijd zo goed mogelijk in te vullen wanneer je een afspraak maakt. Het toevoegen van een foto maakt het zoeken naar een klant vaak ook een stuk makkelijker.  

Om een klant terug te vinden, zijn er een aantal mogelijkheden, afhankelijk van welke gegevens je al hebt om de klant te zoeken.

1. Zoeken op basis van de naam van de klant. 

Bovenin het scherm, zie je een zoekbalk waarin je de naam van de klant kunt invoeren. Deze zoekfunctie werkt zowel op voornaam, als achternaam. Wanneer je de naam van de klant weet is het een fluitje van een cent om deze terug te vinden in het systeem.

2. Filteren op basis van kapper

Wanneer een salon meerdere kappers heeft, dan worden deze bovenin het scherm met ronde foto’s weergegeven. Als je op zoek bent naar een bepaalde klant, dan kan je filteren op kapper  bij wie de klant de afspraak heeft gemaakt, door op de ronde foto van de kapper te klikken. 

3. Filteren op basis van datum. 

Rechtsboven in het scherm kun je het klantenbestand filteren op basis van de datum van de laatste afspraak van de klant die je zoekt. Als je dus de naam niet weet, maar een klant zoekt die op een specifieke datum een afspraak had, dan kan je hier de datum invoeren en worden alleen de klanten van die dag getoond.

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het beheren van je klantenbestand.

Scroll naar boven