How to (32) als kapper een spaarprogramma introduceren

Share This Post

Hoe kan ik klanten belonen voor het terugkomen naar mijn salon? Binnen de kapperssoftware Aimy is er de mogelijkheid om een spaarprogramma op te zetten. Een handige marketing mogelijkheid die ervoor zorgt dat je een klant wat terug kan geven. In deze blogpost leggen we uit hoe het werkt.

Wat is een spaarprogramma voor een salon?

Een spaarprogramma (ook wel loyalty programma) is een puntensysteem die op basis van een event punten geeft aan de klant. Binnen het systeem betekent het dat je punten kan krijgen aan de hand van twee events (gebeurtenissen):

  1. Aantal behandelingen
  2. Aantal euro’s die gespendeerd zijn in de salon (Behandelingen en Producten)

Waar worden de punten zichtbaar? Wanneer een klant is opgeslagen in het systeem berekend automatisch de applicatie het aantal punten. De punten kunnen worden teruggevonden in het klantenoverzicht, maar ook als er een factuur wordt gemaakt voor de desbetreffende klant.

Door op “cash” te klikken, in je de punten en kan je de klant daar wat voor terug geven. Hierbij kan je denken aan een gratis product of een korting op de volgende behandeling.

Hoe kan ik het spaarprogramma / loyalty voor mijn salon activeren?

Binnen de kapperssoftware Aimy kan je het spaarprogramma activeren onder het tabje instellingen >> marketing >> loyalty campagne. Hier dien je de volgende velden in te vullen:

  • Loyalty activeren: Ja of nee
  • Type loyalty: Treatment (= behandeling) of euro’s die gespendeerd zijn in de salon
  • Eenheid loyalty: is het aantal punten wat je krijgt per treatment (behandeling) of per euro die gespendeerd is in de salon
  • Incl. products and/or services: wil je het loyalty programma toepassen op producten en/of services die je aanbied. Vooral voor type loyalty “euro’s” van toepassing.

Hoe ga ik met het spaarprogramma om richting mijn klanten?

Een aantal tips wat je met het spaarprogramma kan doen richting jouw klanten:

  • Korting: korting op de huidige behandeling of toekomstige behandeling
  • Product weggeven: een shampoo of ander product weggeven
  • Vriend of vriendinnen korting: korting bieden voor vrienden of vriendinnen. Meteen een mooie manier om een nieuwe klant te krijgen.
  • Extra service bieden: extra service bieden, zoals stylen en/of hoofdmassage. Hiermee verwen je de klant nog meer.

Heb je vragen over het spaarprogramma? Neem dan contact op met het team van AImy via hello@meetaimy.com.

Scroll naar boven