How to (31) de kapper vooraf betalen door de klant

Share This Post

In deze blogpost geven we een toelichting op de funactionaliteit vooraf betalen in de online afspraken widget van kapperssoftware Aimy. Onderwerpen die we behandelen zijn; waarom vooraf betalen, hoe vooraf betalen instellen, hoe ziet vooraf betalen in de widget eruit, en hoe ontvang ik als kapper mijn geld.

Note: In eerdere blogpost hebben we de online afspraken widget uitgelegd. Bekijk hier de handleiding m.b.t. de online afspraken widget.

Waarom vooraf betalen voor een kapper?

In gesprek met de kappersmarkt en de klanten die naar de kapper gaan heeft Aimy geconcludeerd dat de behoeften aan vooraf betalen met deze nieuwe generatie klanten groot is. Er zijn namelijk een aantal voordelen wanneer vooraf betalen wordt aangeboden:

  • Klant kan contactloos betalen en kan sneller de transactie voltooien in de kapperszaak
  • Klant kan veelal korting krijgen op zijn behandeling
  • Kapper heeft zijn geld eerder
  • Kapper ontvangt geld indien een no-show ontstaat
  • Kapper heeft minder no-shows
  • De transactiekosten zijn voor een kapper lager dan pin betalingen zoals izettle

Hoe vooraf betalen instellen?

De instellingen pagina van vooraf betalen kan worden teruggevonden onder instellingen, dan widget en vervolgens configureer betaling vooraf.

Allereerst dien je aan te vinken of je vooraf betalen aan of uit wilt zetten. Vervolgens kan je aangeven of je vooraf betalen mogelijk wilt maken voor specifieke kappers en services.

Bij het instellen van de vooraf betaal mogelijkheid kan je bepalen om extra korting te bieden aan klanten. Dit kan een extra trigger zijn om de klanten vooraf te laten betalen. Het percentage kan je zelf bepalen.

Om vooraf betalen mogelijk te maken heeft Aimy meer gegevens van de salon nodig. Dit is nodig om de administratie van de vooraf betalingen zo goed mogelijk te organiseren. Het gaat hier op bank- en bedrijfgegevens. Deze gegevens worden veilig opgeslagen in de database.

Hoe ziet vooraf betalen in de widget eruit?

Wanneer de instellingen goed zijn geconfigureerd wordt de vooraf betaal mogelijkheid getoond in de widget. Dit wordt gedaan in de laatste stap van de boeking van een klant. Door ja of nee aan te vinken, geeft een klant aan of die vooraf wilt betalen. Wanneer de klant voor vooraf betalen kiest wordt die na het invullen van de gegevens naar de betaalpagina geleid waar die via zijn eigen vertrouwde bank kan betalen. Na afronden betaling wordt de klant gestuurd naar een bevestigingspagina en ontvangt die een mail met een overzicht van de betaling.

Hoe ontvang ik mijn geld als kapper?

Elke betaling gaat via Aimy direct naar de salon die de behandeling aanbied. Binnen 2 werkdagen wordt de betaling van de bankrekening van Aimy overgemaakt naar de desbetreffende salon. De administratiekosten voor een vooraf betaling zijn 0,50 euro en worden ingehouden op het betaalde bedrag door de klant.

Heb je vragen? Mail dan gerust met hello@meetaimy.com.

Scroll naar boven