How to (3): beschikbaarheid opgeven kappers salon software aimy

Share This Post

Een belangrijke vervolgstappen, na het instellen van het profiel, is het opgeven van de beschikbaarheid van de werknemers. Het gaat dan om werktijden (standaard en extra werkdag) en producten die een kapper aanbied (aan of uit). Stap voor stap lopen we door het opgeven van de beschikbaarheid.

Waarom beschikbaarheid opgeven?

Beschikbaarheid dien je op te geven om de volgende processen in werking te stellen:

  • Beschikbaarheid van medewerkers inzichtelijk maken in de agenda. Wit betekent beschikbaar, grijs betekent niet beschikbaar.
  • Online afspraken: kappers beschikbaar stellen in de widget. Dit gaat om tijden, maar ook producten.

Standaard werktijden opgeven

Standaard werktijden zijn de werktijden die elke week plaats vinden. Het is het standaard rooster van de kapper. Bijvoorbeeld elke week werkt kapper Nick van 9.00 t/m 16.00 op dinsdag.

De standaard werktijden kunnen worden opgegeven door eerst een kapper te selecteren en vervolgens op “aanpassen” standaard werktijden te klikken. Via de drag and drop (slepen van de balken) kunnen de werktijden worden opgevoerd. Na “opslaan” worden de standaard werktijden bewaard.

Extra werkdag

Het opgeven van een “extra werkdag” kan eenvoudig door eerst de juiste werknemer te selecteren (bovenaan de pagina) en te klikken op “werkdag toevoegen”. Dit zijn extra dagen naast de standaard werkdagen van een kapper.

Voor het toevoegen van een extra werkdag dien je dag, start tijd en eind tijd op te voeren. De extra werkdagen kan je eenvoudig aanpassen (via potlood) of verwijderen (via prullenbak).

Services aan- en uitzetten

Op de profiel pagina van de salon worden de services toegevoegd. Niet elke kapper biedt alle services aan. Daarom dien je op de beschikbaarheidspagina aan te geven of een service door een kapper wordt aangeboden of niet. Op het moment dat je het uitzet zal deze service voor de kapper niet beschikbaar zijn via de online afspraken widget.

Het aan en uitzetten van een service kan via de switch buttons naast de naam van het product. Zorg altijd dat je bovenaan de juiste werknemer hebt geselecteerd en dat je de aanpassingen hebt opgeslagen, door op “aanpassen” te klikken.

Heb je vragen over de software van Aimy? Neem dan contact op met het team van Aimy.

Bekijk ook onze tutorial (video) over het instellen van beschikbaarheid.

Scroll naar boven