How to (2): services opvoeren en wijzigen salon software Aimy

Share This Post

Na het het inrichten van het salon profiel dien je services op te voeren. In deze blogpost behandelen we het opvoeren, maar ook wijzigen van services in jouw account.

Waar kan ik services opvoeren, wijzigen en deleten?

Het opvoeren van services dien je te doen op de profiel pagina van de salon. Ga naar profiel en scrol naar beneden. Je kan services opvoeren door op de knop “Services toevoegen” of “Producten toevoegen” te klikken. Een service wijzigen kan worden gedaan door met je muis over de service heen te gaan en op de potlood te klikken. Naast de potlood kan je ook een prullenbak terug vinden. Hiermee kan je de service verwijderen.

Let op: je kan services alleen verwijderen als deze niet gebruikt worden in afspraken die in de agenda staan. Anders kan je de services alleen wijzigen.

Hoe werkt het opvoeren van services?

Een aantal velden dienen ingevuld te worden voor het opvoeren van services. Onderstaand een beschrijving van de velden:

  • Naam service: is de naam van de service die zichtbaar is bij het selecteren van een service in de agenda of als klanten een service selecteren in de online afspraken widget
  • Prijs: de prijs die een klant dient te bepalen voor een service. Deze kan aangepast worden als een klant wordt afgerekend.
  • Tijd: de duur van de service. Dit is van belang om online afspraken via de widget goed in de agenda te krijgen, maar ook om automatisch de tijden voor de agenda te krijgen bij het toevoegen van een afspraak door een kapper in de agenda.
  • Categorie: alle services worden gecategoriseerd. Er zijn zes categorieen mogelijk, waarvan er een geslecteerd dient te worden.
  • Kapper: welke kappers bieden deze service aan. Hier kan je meerdere kappers selecteren.
  • BTW (ook wel VAT): het BTW percentage wat gekoppeld is aan de service. Standaard in Nederland is dat 9% voor services.
  • Inwerktijd: de tijd die het product nodig heeft om een vervolg behandeling in de agenda in te plannen. Bijvoorbeeld “kleuren” heeft een inwerktijd van 45 minuten. Vervolgens kan een knipbeurt dus pas ook 45 minuten later in de agenda komen. Hiermee kunnen kappers afspraken efficient plannen zonder gaten in de agenda.
  • Afspraak kleur: de verschillende services kunnen diverse kleuren hebben in de agenda van de salon en kapper. Zo kan je de service “mannen knippen” een andere kleur geven dan “highlights”. Hiermee is direct inzichtelijk voor een kapper wat voor type afspraken in de agenda staan.

Natuurlijk kan je na opvoeren van de services alle services wijzigen. Indien je vragen hebt over de services kan je altijd het team van Aimy benaderen.

Bekijk ook onze tutorial (video) over het opvoeren van services.

Scroll naar boven