How to (19) Hoe promoot ik bepaalde services of producten op mijn website

Share This Post

Nu alle klanten online gaan boeken, is het natuurlijk interessant om bepaalde services of producten te kunnen “promoten”. In de online afspraken widget is er ruimte, waarin jij zelf “suggesties” kunt tonen aan de klant. De klant ziet dit dan als hij online een afspraak gaat inplannen en kan simpel op 1 van de suggesties klikken als hij of zij hierin geïnteresseerd is. 

Wat bedoelen we precies met suggesties:  

Je kunt de suggestie het beste zien als een “pakket” behandeling die je vooraf samenstelt. Bijvoorbeeld een bepaalde verf-behandeling bij een bepaalde kapper op een bepaalde dag op een bepaalde tijd Je stelt dit pakket zelf samen en promoot het vervolgens op jouw website, zodat klanten dit makkelijker kunnen boeken en jij het kunt gebruiken om rustige momenten van de salon te promoten. 

Hoe stel je de suggesties in: 

Om de suggesties in te stellen, klik je op “instellingen” en vervolgens op “widget”.  Dan klik je op “suggesties” en kom je in het volgende scherm. 

 

 

Voeg een suggestie toe:

Om een suggestie toe te voegen, klik je links onderaan op “suggestie toevoegen”. Je ziet dan het volgende scherm. 

 

Stel de suggestie samen

Je kunt vervolgens alle velden instellen. Hieronder een korte uitleg per veld om je te helpen. 

 1. suggestie titel: deze titel wordt getoond aan de klant in de online afspraken widget, dus kies voor een pakkende titel die de aandacht grijpt en duidelijk maakt wat de suggestie inhoudt.
 2. Beschrijving: geef hier een korte maar duidelijk beschrijving van de suggestie, zodat de klant duidelijk weet waar hij of zij voor kiest. 
 3. Selecteer salon locatie: kies hier de salon waarvoor de suggestie geboekt kan worden. Is er maar 1 salon, dan is er ook maar 1 optie om te kiezen 🙂 
 4. Selecteer datum: kies hier de datum waarop de klant de suggestie kan boeken. Kies dus wel een beschikbare dag.
 5. Selecteer kapper: de suggestie is altijd gekoppeld aan een kapper, dus kies hier de kapper bij wie de suggestie geboekt kan worden.
 6. Selecteer service: selecteer vervolgens 1 of meerdere services die je in de suggestie aanbiedt. Zorg dat dit pakket wel compleet is. Dus bij een haarkleuring gerelateerde services, kies je ook de “finish” die eraan gekoppeld is. Als voorbeeld (let op, dit is natuurlijk altijd gebaseerd op de services die jij aanbiedt) 
  1. “gehele kleuring” & “drogen & stijlen”
  2. “gehele kleuring” & “dames knippen”
 7. Selecteer tijdslot: Kies hier de tijd, waarop de klant de suggestie kan boeken. Kies hier dus voor een beschikbare tijd (kies dus bij voorkeur een rustig moment) .
 8. Upload foto: Kies een passend foto die je upload. Deze wordt bij de suggestie geplaatst op jouw website. Kies een relevante product foto of gebruik een foto van de kapper bij wie de suggestie geboekt wordt. 

Wij helpen je altijd graag bij het instellen van de suggestie. Hier vindt je onze contact gegevens.  

Scroll naar boven