How to (17) hoe kunnen klanten online zelf een afspraak maken?

Share This Post

Dit is een belangrijke blog die uitlegt hoe je ervoor zorgt dat klanten zelf hun afspraken online kunnen inplannen. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen tijd meer kwijt bent aan het opnemen van de telefoon en het inplannen van afspraken. Voordat we de online afspraken gaan instellen, eerst een korte checklist om ervoor te zorgen dat alles goed is voorbereid:

Checklist ter voorbereiding op het activeren van online afspraken. 

Wil je de onderstaande stappen nog even doorlezen, klik dan op de onderstaande links.

  1. Zijn de werktijden van de kapper goed ingevuld?
  2. Zijn alle services van de salon ingevuld?
  3. Zijn alle tijden (de duur) van de services?
  4. Zijn alle inwerktijden van de services goed ingevuld? 

 

Online afspraken koppelen aan je eigen website. 

Als die gecheckt is, kunnen we de online afspraken gaan instellen. We doen dit stap voor stap. De online afspraken worden geactiveerd door een widget te plaatsen op jouw eigen website. 

Wat is een widget?

Een widget is de grafische gebruikersomgeving waarin klanten hun afspraak kunnen inplannen. Deze wordt op jouw eigen website geplaatst, waardoor klanten op de website voortaan zelf hun afspraak kunnen inplannen. Zie de voorbeeld foto hieronder. 

Hoe plaats ik de widget op mijn website?

Om de widget te koppelen aan je website, kopieer je een stukje code en die plaats je op jouw eigen website. Dit klinkt moeilijker dan het eigenlijk is en we gaan hier stap voor stap doorheen lopen.  

Nu gaan we stap voor stap de widget code op jouw website plaatsen. 

  1. Ga naar de widget instellingen. Klik eerst op “instellingen” en klik vervolgens op “widget”.  
  2. Klik vervolgens op de onderste optie “widget instellingen & invoegcode. 
  3. Je ziet onderaan dit scherm de invoegcode. Je kunt deze nu kopiëren door rechtsboven in dat schermpje op de “kopieer link” (dit zijn de twee blokjes over elkaar heen, die je rechtsboven bij de code ziet staan) – optie te kiezen. Zie scherm hieronder. Als je hierop klikt, wordt gelijk de hele code gekopieerd en blauw gemaakt. Zie scherm 2.

 

  • Nu ga je naar je eigen website en log je in. (Het is hiervoor belangrijk dat je toegang hebt tot jouw eigen website (via een inlog). Is jouw website door iemand anders gebouwd of heb je vragen hierover, neem dan even contact op met team Aimy, dan helpen wij je gelijk. )
  • Vervolgens plak je de code (rechtermuisknop en kies plak)  en is de widget gekoppeld aan je website. 

Om je te helpen met de instellingen voor de widget, kan je de volgende blogs openen:

Scroll naar boven