How to (15) hoe kan ik een klant factuur aanmaken?

Share This Post

Voor je financiële administratie kan je transactie makkelijk verwerken in het digitale kassa systeem. Lees hier alles over het aanmaken van een klant factuur en het verwerken van de financiële transacties. 

Aanmaken klantfactuur / bonnetje

Wanneer een afspraak is afgelopen en de klant heeft betaald, dan kan je gemakkelijk een digitale factuur aanmaken, zodat de transactie gelijk goed in de administratie komt. 

Je doet dit gewoon vanuit het afspraken scherm, door op de betreffende afspraak te klikken. 

 

Factuur aanmaken vanuit het afsprakenscherm.

Rechts Onderaan in het bovenstaande scherm, zie de ronde button (naast de “aanpassen” button), waarmee je een klantfactuur kunt aanmaken. Door hierop te klikken, kom je in het volgende scherm. Alle velden zijn automatisch ingevuld en je hoeft deze enkel nog te checken. 

De enige velden die je nog in dient te vullen zijn de volgende:

  • Betalingswijze: deze staat standaard op “pinnen” ingesteld. Pas dit aan als de klant contant of met credit card heeft betaald. 
  • Verstuur email “ja” / “nee” : hiermee bepaal je of je wilt dat de factuur automatisch naar de klant wordt verstuurd. 
  • Betaald “ja” / ”nee” : met dit selectievakje kun je aangeven of de klant al betaald heeft of niet. 
  • Korting: mocht je korting willen geven, dan kan je hier het kortingspercentage invullen, zodat het automatisch wordt verwerkt. 

 

Factuur toevoegen aan overzicht:

Door op “factuur toevoegen” te klikken, sla je de factuur op in de financiële administratie. Wil je lezen hoe je facturen terugvindt of kunt exporteren, lees dan de blog: “how to (16) hoe kan ik een klantfactuur terugkijken”

 

Factuur aanmaken voor klanten die binnen lopen zonder afspraak:

Voor klanten die gewoon langslopen voor een afspraak en dus niet in de kalender staan met hun afspraak kan je via het kassa systeem een factuur aanmaken. Je doet dit door links in het menu op het “kassa” icoontje te klikken. Je ziet dan het factuur overzicht. Rechtsboven zie je “nieuwe betaling”. Je vult dan alle velden in en klikt op “toevoegen”. De factuur staat dan netjes in het overzicht. 

 

Scroll naar boven