How to (11) Hoe kan ik reviews van klanten ontvangen?

Share This Post

In deze blog geven we meer uitleg hoe je effectief klant feedback kunt verzamelen om de service van je salon te verbeteren  Je kunt klanten na een bezoek automatisch om een review vragen. Dit bericht kun je zelf instellen door op “instellingen” te klikken in het menu aan de linkerkant van de applicatie en vervolgens op “notificaties”. 

Je ziet dan een overzicht van alle automatische berichten die je kunt sturen. Als je op ΅review afspraak” klikt, kan je deze naar wens aanpassen. 

Wat is het belang van een review? 

Klanten actief vragen om een review achter te laten helpt ontzettend om de juiste feedback van klanten te krijgen en de service van je salon naar een nog hoger niveau te tillen, omdat je precies hoe klanten de service beoordelen.

Alle reviews worden gebundeld en overzichtelijk gemaakt in het “review overzicht”. Lees hiervoor ook de blog: “How to (X) hoe kan ik reviews van klanten terugzien”

Aan / Uit

Je kunt zelf bepalen of je de klant wel of niet wilt vragen om een review. Je klikt op “aan” als je de klant wel automatisch wilt vragen om een review achter te laten. Wil je dit liever niet, dan klik je op “uit”. 

Kanaal selecteren:

Hier stel je in of je de klant per email, per sms of per whatsapp om een review wilt vragen. Je kunt hiervoor 1 kanaal kiezen. Deze selecteer je door achter het kanaal van je keuze op het selectievakje te klikken. 

Let op: de whatsapp berichten moet je apart activeren in je abonnement. Zie ook de blog: “How to (X) abonnement wijzigen”

Review opties aan/ uitzetten

  • 5-sterren beoordeling(werkt alleen in email): De 5-sterren schaal is een super snelle manier om reviews te ontvangen. De klant kan gelijk na ontvangst aangeven met hoeveel sterren hij de service beoordeeld en is dus in een paar seconden klaar. Je kunt deze optie zelf “aan” of “uit” zetten door dit naar keuze te selecteren.
  • Gedetailleerde review link / knop: Je kunt deze knop toevoegen, zodat je klanten in staat stelt om gedetaileerde feedback toe te voegen. Dit geeft nog beter inzicht in mogelijke verbeter punten van je salon. Je voegt de link simpel toe door “aan” of “uit” te selecteren. 
  • Opt-out notitie: Je kunt een opt-out notitie toevoegen, zodat je klanten in staat stelt om aan te geven of ze in het vervolg de berichten niet meer willen ontvangen. Dit zorgt ervoor dat je klanten in het vervolg niet ongewenst berichten stuurt.  Je voegt deze notitie toe door “aan” te selecten en laat de notitie weg door “uit¨ te selecteren. 

Preview: 

Je kunt zien hoe de afspraakherinnering eruit komt te zien, door op preview te klikken. Je ziet dan het voorbeeld, precies zoals de klant de afspraakherinnering zal ontvangen. 

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het instellen van notificaties.

Scroll naar boven