How to (10) Hoe stuur ik een afspraakherinnering?

Share This Post

In deze blog geven we meer uitleg over het gemak en nut van automatische afspraakherinnering sturen. Je kunt deze aanpassen door op  “instellingen” te klikken in het menu aan de linkerkant van de applicatie en vervolgens op “notificaties”. 

Je ziet dan een overzicht van alle automatische berichten die je kunt sturen. Als je op ΅afspraakherinnering” klikt, kan je deze naar wens aanpassen. 

Waarom een afspraakherinnering? 

Dit is een belangrijke notificatie. Door automatisch een afspraakherinnering te sturen, voorkom je dat een klant zijn afspraak vergeet en niet op komt dagen. Deze wordt altijd 24 uur van tevoren verstuurd en helpt no-shows te voorkomen.

Aan / Uit

Je kunt zelf bepalen of je de afspraakherinnering wel of niet wilt sturen. Je klikt op “aan” als je de klant wel aan zijn afspraak wilt helpen herinneren. Wil je dit liever niet, dan klik je op “uit”. 

Kanaal selecteren:

Hier stel je in of je afspraakherinnering per email, per sms of per whatsapp wilt versturen aan de klant. Je kunt hiervoor 1 kanaal kiezen. Deze selecteer je door achter het kanaal van je keuze op het selectievakje te klikken. Belangrijke tip hierbij is dat whatsapp berichten over het algemeen veel vaker dezelfde dag nog worden geopend, terwijl emails ook regelmatig pas een paar dagen later worden geopend. De kans dat de klant het bericht dus op tijd leest is met whatsapp groter. 

Let op: de whatsapp berichten moet je apart activeren in je abonnement. Zie ook de blog: “How to (X) abonnement wijzigen”

Standaard bericht aanpassen: 

Je kunt de tekst van de afspraakherinnering zelf aanpassen. Je typt in het tekstvak zelf de boodschap die je naar de klant wilt versturen, zodat je de tekst aan kunt passen aan de manier waarop jij met je klanten wilt communiceren. 

Preview: 

Je kunt zien hoe de afspraakherinnering eruit komt te zien, door op preview te klikken. Je ziet dan het voorbeeld, precies zoals de klant de afspraakherinnering zal ontvangen. 

Bekijk ook onze tutorial (video) voor het instellen van notficaties.

Scroll naar boven