Hoe kan ik knipbeurten (boekingen) goed in mijn kapper agenda krijgen?

Share This Post

De grootste frustratie die wij van kappers te horen krijgen op het moment dat ze praten over de software waar ze gebruik van maken is; Hoe kan ik mijn boekingen voor mijn kapsalon goed in mijn agenda krijgen? In dit artikel een uiteenzetting over het probleem en een aantal tips om dit probleem om te lossen.

Het probleem: boekingen niet goed in de kapper agenda

Afgelopen jaar hebben we veel kappers en kapsalons gesproken. We hebben de grootste uitdagingen en kansen gehoord van en voor kapper software. Een van de uitdagingen die naar voren kwam was het goed vullen van de agenda met boekingen wanneer er gebruik wordt gemaakt van digitale boekingen.

Het probleem ontstaat door de diversiteit van het type haar wat klanten kunnen hebben. Immers een vrouw met donker en dik haar die een bepaalde kleuring nodig heeft duurt langer dan een vrouw met blond en dun haar. Of een man met kort haar heeft een kortere knipbeur nodig dan een man met lang krullend haar. De tijd kan verschillen waardoor de agenda soms dubbel geboekt is of juist erg leeg.

De huidige software die wordt geboden aan kappers biedt geen goede oplossing voor de diversiteit. Wanneer boekingen standaard worden verwerkt, vraagt dit om de juiste afstemming online.

De oplossing: meer vragen en chat mogelijkheid met kappers klanten

Naar onze mening dient de online boekingsmodule de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met de klant. Dit kan door een aantal opties op het juiste moment te bieden:

  • Chat flow met de kapper: biedt een mogelijkheid om een conversatie online te starten met de klant. Een aantal slimme en simpele vragen zorgen ervoor dat de juiste boeking in de agenda komt te staan van de kapper.
  • Foto meesturen naar de kapper: met een klanten systeem kan je ervoor zorgen dat historische foto’s worden opgeslagen of dat nieuwe foto’s kunnen worden geanalyseerd. Hiermee kan de kapper direct zien wat er nodig is voor een knipbeurt.
  • Call me back kapper: geautomatiseerd kan er ook de mogelijkheid worden geboden dat de kapper terug belt om via een intake vragen te stellen. Hiermee wordt de klant maar ook de kapper beter bediend. En belanden boekingen op de juiste manier in de agenda.

Wil je boekingen digitaal blijven ontvangen als kapper, en op de juiste wijze je boekingen ontvangen? Dan is meetaimy.com een goede mogelijkheid voor jou. Via de digitale widget, klanten inzicht systeem en de chatflows via whatsapp komen boekingen goed in de agenda te staan.

Scroll naar boven