Haarstylist Gilbert gaat nieuwe Whatsapp service inzetten om klanten te helpen met advies

Share This Post

Door de corona crisis is de er een ontzettende groei ontstaan van klanten die hun kapper massaal om advies vragen wat ze met hun haar aanmoeten. Veel kappers proberen op hun eigen manier aan deze vraag te voldoen. Topkapper Gilbert gaat het op een hele nieuwe manier doen, door een nieuwe whatsapp service in te zetten en zo veel efficiënter en beter zijn klanten te bedienen. 

Vraag naar advies groeit ongestructureerd

“Door de corona crisis is de vraag naar haar advies ontzettend gegroeid, waardoor het voor ons heel lastig is, om het overzicht te houden en klanten goed te adviseren. Niet alleen benaderen klanten ons veel vaker, maar vooral via veel meer verschillende kanalen, zoals telefoon, mail en via whatsapp op onze privé telefoons. Daarom was het voor ons belangrijk om een manier te zoeken om onze klanten te helpen en hebben we samen met kapperssoftware bedrijf Aimy een slimme whatsapp service ontwikkelt, die ons helpt om de vragen van klanten op de juiste manier te kunnen beantwoorden. Daarnaast wordt het zo ook makkelijker voor klanten om hun vragen naar ons te sturen.”, aldus eigenaar Gilbert. 

Persoonlijk advies via whatsapp

Via de whatsapp tool beantwoorden klanten vragen zoals: wat is jouw haarlengte en haartype? Wat zijn je grootste haarzorgen? Welke uitstraling heb je voor ogen? Welke kleur wil je graag? Direct kun je een geschikte tijd kiezen voor het persoonlijke adviesgesprek van de kappers zelf, op basis van de gegeven antwoorden. Kappers kunnen zo op een veel efficiëntere manier advies kunnen geven. 

Grote piek verwacht bij heropenen

Als de crisis straks voorbij is, verwachten salons een grote piek van aanvragen bij het heropenen van de salon. Om deze boekingen goed te ontvangen zijn digitale mogelijkheden zeer welkom. Gilbert ziet deze oplossing dan ook goed werken op de lange termijn. “Door gebruik te maken van deze oplossing, kan ik veel sneller en persoonlijk advies geven en mijn afspraken goed in de agenda zetten. Het levert meer tevreden klanten op. Daarnaast zie ik het ook als een service, omdat klanten whatsapp toch al op hun telefoon hebben staan en nu nog makkelijker een afspraak kunnen maken.” Aldus Gilbert van Coiffures Gilbert.  

Whatsapp meest populair onder klanten

Als het aan consument ligt, is whatsapp veruit het populairste kanaal om in contact te komen met zijn of haar kapper, bleek uit recent onderzoek van kapperssoftware bedrijf Aimy. In Nederland gebruiken meer dan 11,9 miljoen mensen whatsapp. “Door whatsapp op de juiste manier in te zetten, zoals wij dat samen met Gilbert doen, kunnen kappers veel winst behalen op het gebied van klantervaring, ontvangen van online afspraken en kunnen ze beter aansluiten op de nieuwe generatie klanten.” aldus Derk Jan van Aimy

Case studie: hoe whatsapp kan werken voor een kapper

Het team van Aimy heeft een case studie gemaakt over hoe whatsapp kan werken voor jouw salon. Deze is te krijgen via (whatsapp) via de volgende link: whatsapp case studie.

Scroll naar boven