Een kapper anno 2020 wil graag ZZP kapper zijn

Share This Post

De kapperswereld is de laatste 10 jaar enorm veranderd. Waar we 10 jaar geleden nog 10.000 geregistreerde bedrijven in de KVK hadden die kapper waren, zijn dat er anno 2020 meer dan 27.000. De voornaamste reden voor deze enorme stijging is de behoeften van kappers om ZZP’er te worden (de ZZP kapper). Gisteren verscheen er een artikel over deze verandering in het AD. In dit artikel de higlights van dit artikel.

Iedereen wil ZZP kapper zijn

In het artikel geven ze een aantal redenen aan waarom deze kappers ZZP’ er zijn geworden. Dit doen ze aan de hand van een aantal interviews met ZZP kappers. We hebben de redenen op een rij gezet:

  • Makkelijker kwaliteit borgen op het moment dat er meerdere kappers knippen in een salon, immers de kapper is geen werknemer
  • Zelf bepalen hoe je met klanten om gaat, zoals de tijd voor een klant nemen
  • Een eigen klantenkring opbouwen
  • Meer geld verdienen als ZZP kapper
  • Geen “slaafje” zijn van de salon

Starten als ZZP’ er

Ga je aan de slag als ZZP kapper? Dan is het verstandig om meteen goed van start te gaan (we hebben een pagina over ZZP’er worden als kapper. Naast het organiseren van de inschrijving bij de KVK en de belastingdienst dien je ook de juiste software te selecteren voor het ontvangen van online afspraken, 24/7 inzicht in je agenda & klanten en de administratie organiseren. Aimy heeft een vernieuwde en slimme software ontwikkeld waarbij je als kapper je kan focussen op wat je goed kan, klanten bedienen.

Meer weten? Meld je 14 dagen gratis aan voor de kapper software.

Scroll naar boven