Klantcase: Haar& kappers

“Mijn klanten moeten voelen dat alles om hun draait”

Gaan voor de beste klantervaring.

Michael rolde 30 jaar geleden eigenlijk per toeval het kappersvak in. Via zijn zwager kwam hij in aanraking met het kappersvak. Na ervaring op te hebben gedaan in verschillende salons, trad hij in dienst bij diezelfde zwager in de salon van Gerard Vos in Hilversum, waar hij als senior hairstylist werkte en internationaal meewerkte aan verschillende fashion events. Het was echt een top tijd met een hecht team, maar helaas kwam er door het overlijden van zijn zwager na 20 jaar, een eind aan.

Ik maakte toen de keuze voor het ondernemerschap en besloot om mijn eigen zaak te starten, zodat ik vrij was om mijn eigen visie op het vak te vertalen naar een eigen salon. Bij Haar& kappers, wil ik ervoor zorgen dat klanten echt voelen dat het helemaal om hun draait. Hierin wil ik verder gaan dan alleen het mooiste kapsel creëren, maar dit gaat om de andere details van de klantbeleving. Van hun favoriete type koffie of thee, die ze lekker vinden, tot en met de muziek die ze graag horen tijdens de service.

Het begin is veel belovend en inmiddels mag Michael ook meerdere bn’ers uit de televisiewereld van Hilversum, tot zijn klantenkring rekenen.

Aansluiten op de nieuwe generatie klanten.

Ik zit al 30 jaar in het vak en je merkt dat de rol van software in het kappersvak, snel blijft veranderen. Waar het in het begin “not done” was om klanten niet persoonlijk via de telefoon een afspraak te laten maken, is het nu eigenlijk niet meer klantvriendelijk om klanten niet de mogelijkheid te geven om zelf online een afspraak in te plannen. 

Ik heb met meerdere online afspraken systemen gewerkt in de afgelopen jaren, maar vond het leuk om bij mijn eigen zaak op zoek te gaan naar een software partner die past bij mijn visie en persoonlijke service.

“In mijn salon is persoonlijke service het allerbelangrijkste en die service vind ik nu ook terug in de samenwerking met Aimy.”

Aansluiten op de nieuwe generatie klanten.

Werken met een nieuwe software partij was even spannend, maar voelde vanaf het begin al goed door de persoonlijke aandacht. Wat ik super leuk vind, is dat je echt mee kunt denken over verbeteringen. Elke keer als ik dingen tegenkom, die in mijn ogen beter kunnen, dan wordt dat super snel opgepakt door het team van Aimy. Waardoor ik me ook echt verbonden voel met het product. In mijn salon is persoonlijke service voor de klant het allerbelangrijkste en die service vind ik nu ook terug in de samenwerking met Aimy. 

“Waarom zouden klanten bij het maken van hun online afspraak, niet al gelijk een persoonlijke spotify playlist voor hun bezoek kunnen samenstellen?”

Beste digitale klantervaring!

Nu eindelijk, na de crisis, mijn zaak is geopend en de hectiek van de eerste weken weer een klein beetje begint te zakken, kan ik beginnen met vooruit kijken. Ik heb het geluk dat ik helemaal niks aan marketing heb hoeven doen, omdat ik een groot en loyaal klantenbestand had opgebouwd in de afgelopen jaren. Wat ik nu belangrijk vind, is het vertrouwen van die loyale klanten terug te betalen, door de allerbeste service te bieden. 

Met Aimy kijken we nu ook hoe we de digitale klantervaring hier nog beter op aan kunnen laten sluiten. Waarom zouden klanten bijvoorbeeld niet, van te voren al, hun spotify playlist kunnen samenstellen bij het boeken, zodat die automatisch wordt gedraaid tijdens hun bezoek?

Aimy is de snelst groeiende salon software. Start gratis en ontdek zelf waarom

Aimy is bekend van

Scroll naar boven