5 redenen om kapper software aan te schaffen

Share This Post

Waarom zou ik software aanschaffen voor mijn kapsalon? Een vraag die ik dagelijks krijg van kappers. Of het nou zzp’ ers zijn of de wat grotere salons. 40%-50% van alle kapsalons hebben nog geen software om de zaak te runnen. Dit zijn dan ook de kapsalons die het vaakst deze vraag stellen. In dit artikel een uiteenzetting waarom het aanschaffen van kapper software handig kan zijn.

Beheren van de agenda van de kappers

De eerste reden voor het aanschaffen van kapper software is de mogelijkheid om je agenda digitaal te beheren. Een digitale agenda zorgt ervoor dat je 24/7 inzicht hebt in je agenda. Maar ook de kappers die werken voor de salon. Hiermee kunnen ze de agenda dag en nacht beheren.

Online boekingen voor een kapper ontvangen

Tevens bieden de software partijen ook de mogelijkheid om boekingen digitaal te ontvangen. Uit onze ervaringen blijkt dat meer dan 60% van de boekingen digitaal gaan. De tijd en euro’s die je hier mee bespaart is enorm. Immers de telefoon hoeft niet opgenomen te worden. Daarnaast kunnen boekingen 24/7 binnen komen waardoor je geen “nee” hoeft te verkopen buiten openingstijden van de salon.

Inzicht in je klanten (geknipte klanten)

De software die je aanschaft zorgt er ook voor dat de klanten worden opgeslagen in een CRM systeem. Een CRM (Customer Relation Management Systeem) borgt alle klantgegevens. Vanuit dit systeem kan je de historie van de klant bekijken, maar biedt het ook de mogelijkheid om klanten te benaderen op de gewenste momenten. Denk hierbij aan een boekingsbevestiging of een reminder. Andere slimme functionaliteiten is een attentie om weer naar de kapper te gaan na 6 weken of een historische foto te bekijken waardoor je makkelijker een nieuwe knipbeurt kan verzorgen.

Connectie maken met je boekhouding

De administratie van jouw kapsalon is altijd een kopzorg. Immers je moet alle transactie data bij elkaar verzamelen en per kwartaal of maand aangifte doen bij de belastingdienst. Kapper software biedt je de mogelijkheid om alle transactie data direct digitaal tot je beschikking te hebben. Tevens bieden koppelingen met boekhoudsystemen ervoor dat de data direct in jouw boekhouding bekend is. Hiermee bespaar je tijd en geld. Tevens verkleint het de kans op fouten.

Slim klanten benaderen

Kapper software is vaak ook gekoppeld aan communicatie middelen zoals whatsapp en email. Deze kanalen zorgen ervoor dat je klant goed op de hoogte kan stellen van de laatste gebeurtenissen. Zo kan je via whatsapp een review vragen nadat hij of zij geknipt is. Of kan je nog een vraag stellen over de kleuring die een klant wilt gaan doen. De communicatie middelen worden vanuit het systeem strak georganiseerd waardoor je via jouw eigen telefoon niet continue in contact hoeft te staan met klanten.

Ben je overtuigd over het aanschaffen van software voor je kapsalon? Meld je dan 14 dagen gratis aan voor meetaimy.com.

Scroll naar boven